Šakiškiai finale 21:17 įveikė šeimininkų komandą ir iškovojo 15 tūkst. JAV dolerių piniginį prizą bei kelialapį į prestižinį FIBA „World Tour“ serijos turnyrą Prahoje.

Finale rezultatyviausiai žaidė Paulius Beliavičius, pelnęs 8 taškus, 6 pridėjo Marijus Užupis, 5 – Aurelijus Pukelis, 2 – Šarūnas Vingelis.

Kelyje link finalo mūsiškiai nugalėjo „Antwerp“ (Belgija) ir „Dusseldorf“ (Vokietija) komandas.

Mongolijoje varžėsi ir Marijampolės „Mantinga“, kuri laimėjo D grupės kovas, bet ketvirtfinalyje nusileido „Dusseldorf“ ir finišavo 6-oje vietoje. Piniginius prizus laimėjo pirmas penkias vietas užėmusios komandos.

Marijampoliečių garbę turnyre gynė Justas Nausėdas, Evaldas Džiaugys, Tautvydas Kliučinykas ir Žygimantas Šimonis.

Be šių komandų buvo ir daugiau lietuviškų akcentų – „Jeddah“ (Saudo Arabija) klubui šį sezoną atstovauja Ovidijus Varanauskas ir Darius Tarvydas. Vis dėlto jų komanda pralaimėjo abu mačus grupėje ir baigė kovas šeštadienį.

Jau artėjantį sekmadienį, gegužės 29-ąją, tiek Marijampolės, tiek Šakių klubus bus galima išvysti Lietuvos 3x3 lygos „PRO“ grupės kovose. Antrasis lygos etapas vyks Vilniuje.

Iškart po to Šakių ir Vilniaus klubai vyks į Serbiją, kur Novi Sade birželio 3-4 dienomis varžysis FIBA „Challenger“ serijos turnyre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją