„FIBA taiko tokią praktiką, kad prieš kiekvieną sezoną svarbu prisiminti įgytas žinias, analizuoti taisyklių pasikeitimus ir neaiškias situacijas“, - teigė MKL Žemaitijos regiono vyriausias teisėjas Rytis Baguževičius.

Krepšinis greitėja, žaidimas darosi mobilesnis, įvyksta daugiau kontaktų. Norint suvienodinti teisėjų sprendimus aikštelėje, organizuojami tokie seminarai, kuriuose parodoma vaizdo medžiaga, pateikiamos rekomendacijos, kaip elgtis aikštėje vienu ar kitu atveju. Vyksta ir fizinis testas, jis skirtas tam, kad išvystume teisėjo fizinę būklę“.

Moksleivių lygoje krepšinį žaidžia net patys mažiausi vaikai. Būsimieji krepšininkų elgesys aikštėje pagal taisykles traktuojamas kiek skirtingai.

„MKL turi keletą išimčių“, - kalbėjo FIBA kategorijos teisėjas Jurgis Laurinavičius, kuris dirbo Europos čempionate Lietuvoje. - Tačiau tai nėra kažkokie esminiai pakeitimai, o tik keletas smulkių dalykų. Pavyzdžiui, patys jauniausieji krepšininkai mesdami baudos metimą gali peršokti liniją. O šiaip visos kitos taisyklės yra tokios pačios, kaip ir tarptautinėse varžybose“.

Moksleivių lygoje norinčių teisėjauti netrūksta, tačiau tai nereiškia, jog arbitru gali dirbti kiekvienas. Pirmiausiai reikia išlaikyti teorinius ir praktinius testus. Tik tuomet galima į rankas paimti švilpuką.

„Šiais seminarais ir norima suvienodinti taisyklių traktavimą. Norime, kad žmonės, kurie tik pradeda teisėjauti ,viską sužinotų ne tik iš knygų, bet ir tokiuose realiuose seminaruose“, - teigė R. Baguževičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją