„Aišku, malonu tas apdovanojimas. Smagu, kad pripažino. Tačiau tokio apdovanojimo nesureikšminu“, - teigė geriausias metų treneris A. Visockas. - Moksleivių lygoje tikrai yra daug gerų trenerių, kurie dirba jau daugybę metų. Čia viską lemia komandos pasiekti rezultatai“.

45–erių metų A. Visockas praėjusiame sezone MKL čempionate iškovojo du aukso medalius. Su A. Sabonio KC komanda jis laimėjo ne tik 17-mečių pirmenybes, tačiau ir metais vyresnių – 18-mečių - vaikinų čempionatą. Šis rezultatas unikalus tuo, kad pasiektas pirmą kartą MKL istorijoje, kai ta pati komanda laimi pirmą vietą savo amžiaus ir metais vyresnių turnyruose.

„Jeigu žiūrėtume iš sportinės pusės, tai buvo fantastiniai metai. Su 1994 metais gimusių vaikinų komanda dirbu nuo pat pirmos klasės. Visą laiką sau kėliau tikslą kuo geriau pasirodyti tarp metais vyresnių vaikinų. Kai laimi savo amžiaus čempionatą, tada jau galvoji ir apie kitus.

Kai praėjusiame sezone laimėjome Jaunių vaikinų A (gim. 1993 metais) pirmenybes, tai matyt, buvo aukščiausias pasiekimas, kurį galima pasiekti. Abu praėjusio sezono aukso medaliai buvo sunkiai pasiekti. Tai - dešimties metų darbas, ilgas procesas. Tačiau mes žingsnis po žingsnio link to ėjome“, - pasakojo A. Visockas.

Antras vaikinų trenerio rinkimuose liko Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos treneris Mindaugas Bugys, o trečias buvo kitas A. Sabonio KC specialistas Darius Sirtautas.

Geriausia metų MKL merginų trenere tapusi D. Velišajeva sau už nugaros paliko Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ trenerę Birutę Jankauskienę ir Ramunę Kumpienę iš Klaipėdos V. Knašiaus mokyklos.

„Tikrai nesitikėjau laimėti. Lygoje yra daug gerų trenerių“, - kalbėjo geriausia metų merginų trenerė D. Velišajeva. – 2011 metai man nebuvo kažkuo išskirtiniai. Manau, padarėme tai, ką turėjome. Neturėjau tikslo nugalėti. Džiaugiuosi, kad gavau šansą treniruoti Lietuvos jaunučių rinktinę“.

Praėjusį sezoną D. Velišajeva su Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinėmis laimėjo Jaunių merginų krepšinio čempionatą (gim. 1995/96 metais), o pačiai trenerei buvo patikėta vasarą treniruoti šalies 16-mečių merginų rinktinę.

Praėjusiais metais analogiškuose MKL rinkimuose triumfavo Kazys Maksvytis ir B. Jankauskienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją