Praėjusiais metais U19 taurę laimėjo Gargždų SM, o šiemet dėl čempionų vardo kausis Kauno KM „Perkūnas – Vytrita“, Kauno KM „Žalgiris“, Kauno KM „Tornado – Viči“ bei Panevėžio R. Sargūno SG/KKSC ekipos.

Antrajame finalo ketverto pusfinalyje laukia Kauno derbis – KM „Žalgiris“ prieš KM „Perkūnas –Vytrita“.

Noras – raktas į pergalę

KM „Žalgiris“ finalo ketverto kovas pasitinka be didesnių netekčių ir tikisi savaitgalį rungtyniauti stipriausios sudėties.

„Prieš finalo ketvertą surengsime dvi bendras treniruotes. Sudėtyje didelių netekčių neturime. Mūsų vienas krepšininkas serga, tačiau tikiuosi, kad iki savaitgalio pasveiks“, – kalbėjo KM „Žalgiris“ vyriausiasis treneris Donatas Velička.

KM „Žalgiris“ šį sezoną su KM Perkūnas „Vytrita“ ekipa du kartus susitiko ir abu kartus patyrė nesėkmes.

Žalgiriečių strategas Donatas Velička teigė, jog jo asmeniškai šie pralaimėjimai psichologiškai nepaveikė, todėl tikisi, kad ir jo auklėtiniai pademonstruos charakterį.

„Man psichologiškai nėra sunku, – paklaustas, ar šie pralaimėjimai priešininkams nepaveikė komandos, teigė D. Velička. – Atvirkščiai, atsiranda papildoma motyvacija, norisi įveikti varžovus. Dėl žaidėjų, sunku pasakyti. KM Perkūno ekipa yra labai kovinga komanda, tai yra jų stiprioji pusė. Norėdami įveikti varžovus, turėsime atsakyti tokiu pat kovingumu.“

Ketvirfinalio serijoje jaunieji žalgiriečiai pademonstravo kovingumą ir, pralaimėję pirmąsias serijos rungtynes iki dviejų pergalių, 2:1 įveikė Vilniaus KM ekipą, o šioje serijoje ryškiausiai žibėjo Arminas Žagelis, rinkęs vidutiniškai po 24 taškus ir 32,7 naudingumo balus.

KM „Žalgiris“ treneris taip pat įvardino pirmojo pusfinalio favoritus.

„Jei KM „Tornado – Viči“ surinks stipriausią sudėtį, poros favoritais bus jie. Tiek treneris, tiek žaidėjai šios komandos yra labai stiprūs.“

Praėjusios rungtynės – istorija

KM „Perkūnas – Vytrita“ krepšininkų pasiruošimą stabdo mūšiai kituose čempionatuose, tačiau vyriausiasis ekipos treneris Tadas Lukauskas tiki, kad komanda ketvertui bus pasirengusi.

„Pasiruošimas vyksta ne visai pagal planą, nes turime nemažai rungtynių kitose pirmenybėse, tačiau, kiek įmanoma, bandome ruoštis ir tikiu, jog ketvertui komanda bus pasirengusi. Džiugu dėl sudėties, nes finalo ketverte turėsime visus žaidėjus“, – kalbėjo T. Lukauskas.

Nors šį sezoną perkūniečiai abu kartus įveikė būsimus savo varžovus, tačiau, anot vyriausiojo KM Perkūnas – „Vytrita“ trenerio, tuos mačus jau reikia pamiršti.

„Pasitikėjimo tos pergalės reguliariajame sezone prideda, bet finalo ketvertas dėl to ir intriguoja, jog pusfinalyje yra žaidžiamos vienerios rungtynės. Esant tokio amžiaus, per didelis pasitikėjimas savo jėgomis kartais net ir trukdo, todėl stengsimės praeitų laimėjimų neakcentuoti“, – reguliariojo sezono mačų nesureikšmino KM „Perkūnas – Vytrita“ vyriausiasis treneris.

Ketvirfinalio serijoje prieš Jonavos KKSC ekipą KM „Perkūnas – Vytrita“ pademonstravo įspūdingą puolimą (vid. po 98 tšk.), o šiuose mačuose lyderiu buvo Henrikas Alekna, rinkęs vidutiniškai po 16,5 taško ir 26,5 naudingumo balo.

Treneris Tadas Lukauskas, nepaisant nuostabaus puolimo ketvirfinalyje, mano, jog raktas į pergalę pusfinalyje bus darbas savoje aikštelės pusėje.

„Norint laimėti, svarbiausia bus gynyba ir kova dėl atšokusių kamuolių“, – pagrindinius akcentus kovojant su KM „Žalgiris“ vardino T. Lukauskas.

KM „Perkūno – Vytrita“ treneris taip pat turi ir savo favoritus pirmajame pusfinalyje.

„Manau, jog šios poros favoritais galime laikyti KM „Tornado – Viči“ krepšininkus.“

Favoritas – „KM Perkūnas – Vytrita“

Abejas antrojo pusfinalio dalyves šį sezoną su Kretingos SM ekipa jau įveikęs šios komandos vyriausiasis treneris Arimantas Mikaločius įvardino šių komandų panašumus.

„Tiek perkūniečiai, tiek žalgiriečiai žaidžia laisvą krepšinį, kur žaidimas yra paremtas individualiu meistriškumu, su mažai derinių. Taip pat abi komandos geriau rungtyniauja puolime“, – kalbėjo Kretingos SM vyriausiasis treneris.

Kretingiškių strategas, kuris spėjo su antrojo pusfinalio komandomis šį sezoną susipažinti iš arti, mano, jog poros favoritas – KM „Perkūnas – Vytrita“.

„Perkūno ekipa turi ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį bei daugiau individualiai stiprių krepšininkų. Žalgiriečiai žaidžia labiau komandiškai, bet favoritais laikau KM „Perkūnas“ ekipą.“

VAIKINŲ U19 AIRBALTIC TAURĖ RUNGTYNIŲ TVARKARAŠTIS:

Kovo 09 d. (šeštadienis)

16:00 val.: Tornado KM – Panevėžio KKSC
18:15 val.: KM Žalgiris – KM Perkūnas

Kovo 10 d. (sekmadienis)

12:00 val.: rungtynės dėl III vietos
14:15 val.: rungtynės dėl I vietos

Finalinio ketverto varžybos vyks Žalgirio jaunimo komandos treniruočių centre, Naglio g. 4A, Kaunas (Kaustos sporto salėje).

Visos rungtynės bus transliuojamas tiesiogiai MKL Facebook ir YouTube puslapiuose bei DELFI TV kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)