Šeštadienį dėl bilieto į finalą Kėdainių arenoje kovos Vilniaus „Rivile“ ir „Tauragė“, o antrąją pusfinalio porą sudarys „Kretinga“ ir Akmenės r. „Patriots-Cementas“.

Prireikė penkerių rungtynių

Visų penkerių rungtynių prireikė vienintelėje serijoje, kurioje dėl vietos finaliniame ketverte kovėsi Vilniaus „Rivile“ (1) ir daugkartinio LKL čempiono Tado Klimavičiaus atstovaujama Kauno r. „Omega“ (8) komanda.

Lūžis rungtynėse įvyko trečiojo ketvirčio pradžioje, kuomet aikštės šeimininkai laimėjo įspūdingą atkarpą 17:3 ir įgijo dviženklį pranašumą (57:43).

Per likusį rungtynių laiką svečiai bandė kovoti, tačiau pasitikėjimą savo jėgomis įgavę vilniečiai išsaugojo įgytą persvarą ir nuaidėjus finalinei sirenai šventė kol kas saldžiausią sezono pergalę – 77:69.

Aikštės šeimininkai įspūdingu taiklumu atakavo iš toli (9/18, 50 proc.), triuškinama persvara laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (37:27) ir tik vieninteliam Eduardui Rogačiovui leido pelnyti dviženklį taškų (24) skaičių.

Vilniečių gretose rezultatyviausias buvo iki tol serijoje gana blankiai atrodęs Gytis Valickas. Neseniai 18-ąjį gimtadienį paminėjęs moksleivis penktosiose serijos rungtynėse pelnė 29 taškus (7/13 dvit., 4/8 trit., 3/4 baud. met.) ir surinko 24 naudingumo balus.

Akmenės žygis ir stulbinantys sutapimai

Gerokai daugiau dramos buvo Akmenėje, kur vietos „Patriots“ (6) ekipa trečią kartą iš eilės palaužė Raseinių „Raseinių“ (3) atstovus ir įtikinamai laimėjo ketvirtfinalio seriją.

Permainingose rungtynėse likus žaisti kiek mažiau nei minutę išlygino rezultatas dar buvo lygus (82:82), tačiau tuomet Martynas Valters pelnė keturis taškus iš eilės ir leido aikštės šeimininkams įgyti saugią persvarą (86:82). Galutinė finalinė sirena užfiksavo šeimininkų pergalę 88:85.

Pažymėtina, kad dėl COVID-19 pandemijos nutraukus 2019-2020 m. sezoną A divizione liko nesužaistos dvi aštuntfinalių serijos, kuriose prireikė penktųjų rungtynių. O jose turėjo susitikti „Kretingos“ ir „Patriots-Cemento“ bei „Tauragės“ ir „Rivile-Steko“ komandos.

Būtent šios keturios ekipos ir būdamos lygiai tokiose pačiose porose savaitgalį aiškinsis santykius 2020-2021 m. sezono pusfinaliuose.

FINALO KETVERTO TVARKARAŠTIS

Gegužės 1 d. (šeštadienis)

13 val. Vilniaus „Rivile“ - Tauragės „Tauragė“
16 val. Kretingos „Kretinga“ - Akmenės r. „Patriots“

Gegužės 2 d. (sekmadienis)

11 val. RKL „Snaiperio“ konkursas
13 val. Mažasis finalas
16 val. FINALAS

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)