Kroatijos klubas pralaimėjo visas ketverias žaistas rungtynes, tačiau žalgiriečiai nelinkę nuvertinti varžovų.

„Žalgirio“ strategas Aleksandaras Trifunovičius teigė, kad „Zagreb“ ekipoje netrūksta pajėgių bei patyrusių Kroatijos krepšininkų, o jiems gerai talkina legionieriai iš JAV.

„Zagrebo klubo sąskaita kol kas tuščia, bet niekas neturėtų nuvertinti šio klubo. Ši ekipa šį sezoną buvo suburta tam, kad varžytųsi vietinėse lygose. Tai atletiška komanda su geru biudžetu. Šioje ekipoje žaidžia patyrę žaidėjai. Kodėl jiems sezonas nesiklosto taip, kaip jie norėtų – jų problema, jų vidaus reikalas. Jie turi savo bėdų, mes – savo. Kaip ir kiekviena komanda. Tačiau Zagrebo komanda žino, kaip gerai žaisti.

Šiai ekipai atstovauja trys labai patyrę ir pajėgūs žaidėjai – Damiras Mulaomerovičius, Mario Kasunas ir Krunoslavas Simonas. Tai buvę ar esami rinktinių žaidėjai. Jiems gerai talkina du amerikiečiai. Joshas Hevtveltas Europoje jau žaidžia du ar tris sezonus. Taip pat nereikia pamiršti Miralemo Halilovičiaus – jis savo amžiaus grupėje yra toks pats pajėgus, kaip Jonas Valančiūnas tarp savo bendraamžių. Tai komanda, kuri turi galios“, - kalbėjo A. Trifunovičius.

Praėjusią savaitę Lietuvos čempionai šventė pirmą pergalę savo aikštėje 81:70 įveikę Bambergo „Brose Baskets“ ekipą.

„Po pergalės prieš Bambergo klubą mes šiek tiek pailsėjome ir kibome į rimtą darbą, dėl to ir prašėme atidėti rungtynes prieš „Neptūną“. Mes esame pasiruošę kovoti ir žengti dar vieną žingsnį gero, komandinio žaidimo link. Turime žaisti gerą žaidimą ir padaryti sirgalius laimingais“, - teigė A. Trifunovičius.

„Manau esame neblogi pasiruošę. Turėjome nemažai laiko, turėjome darbingą savaitgalį. Taip kad laiko pasirengti tikrai užteko. Aišku, gerai, kad pagaliau laimėjome pirmas varžybas, bet negalime ties tuo sustoti. Reikia žaisti taip, kaip pastaruoju metu pradedame žaisti. Reikia dar gerinti žaidimą. Manau, kad Zagrebo komanda yra įveikiama.

Nors jie dar nelaimėjo nė sykio, bet paskutinį kartą žaidė jau solidžiau, Pasikapojo Malagoje (85:99 – DELFI). Taip kad namuose jie bandys siekti pirmos pergalės, o mūsų tikslas neleisti to padaryti. Nemanau, kad neįvertinsime varžovų – jau ne tas metas, nes ir patys retai laimime“, - sakė „Žalgirio“ įžaidėjas Mantas Kalnietis.

A. Trifunovičius pripažino, kad iškovojus pergalę atmosfera komandoje pagerėjo. Serbas taip pat džiaugėsi, kad komandos žaidimas gerėja, tačiau tuo pačiu pripažino, kad jis dar toli gražu nėra idealus.

„Nėra geresnio „dopingo“ nei pergalė. Tai tikra tiesa, bet manau mums reikia dar daugiau tokių „tablečių“, kad mūsų žaidimas taptų dar geresnis. Mūsų žaidimas juda geresnės kokybės link, tačiau mūsų grafikas labai įtemptas, rungtynės sunkios. Pažiūrėkite, kiek iš eilės rungtynių mes sužaidžiame ir visuomet tenka rungtyniauti su stipriomis ekipomis.

Taip, mums trūksta pasiruošimo, kuris turėjo būti atliktas vasarą. Tačiau tai nėra pasiteisinimas nei man, nei niekam kitam. Mes žinome, kokiame klube ir kokioje situacijoje esame. Mes žinome savo tikslus ir nesvarbu, kokios būtų bėdos. Manau, kai aikštėje atiduodi viską ką gali – kaip treneris ar kaip žaidėjas – žiūrovai tai mato. Jei atiduosime visas jėgas – daug rungtynių nepralaimėsime“, - svarstė A. Trifunovičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją