Tokio gausaus palaikymo, kokio sulauks Eurolygos 12-ojo turo rungtynėse su Miuncheno „Bayern“, žalgiriečiai šį sezoną išvykoje dar neturėjo.

Kelionę į sąlyginai netoli nuo Lietuvos esantį Miuncheną artėjant žiemos šventėms sau pasidovanojo „Žalgirio“ gerbėjai iš įvairių Lietuvos kampelių – rungtynių dieną Bavarijos sostinės centre buvo galima išgirsti ir kalbančių aukštaičių tarme, ir žemaičiuojančių žmonių su Lietuvos čempionų atributika.

Pavyzdžiui, „Žalgirio“ fanų grupė „Green Legion“ į Vokietiją vyko užsakytu 40 vietų autobusu, iš Vilniaus į Miuncheną taip pat atvyko visa lengvųjų automobilių kolona.

Vien per „Žalgirio“ klubą bilietus į rungtynes Miunchene įsigijo 149 krepšinio gerbėjai, tačiau neabejojama, kad jų „Audi Dome“ arenoje bus daug daugiau – palaikyti kauniečius planuoja ir Vokietijoje gyvenantys lietuviai.

Šį sezoną „Bayern“ namie žais jau 8-as rungtynes ir iki šiol itin dideliu sirgalių palaikymu pasigirti negali. 1972-ųjų Miuncheno olimpinėms žaidynėms statyta arena krepšinio rungtynių metu talpina 6,7 tūkst. žiūrovų, tačiau šio sezono Eurolygos rungtynių lankomumo vidurkis Bavarijos sostinėje – tik 3774 žmonės.

Kol kas daugiausiai žmonių – 4613 – susirinko į lapkričio 16-ąją vykusias „Bayern“ rungtynes su Maskvos CSKA.

Tuo metu prieš savaitę vykusias rungtynes su Maskvos srities „Chimki“ Miunchene stebėjo šį sezoną pats mažiausias žiūrovų skaičius – tik 3281.

Praėjusį sezoną, neskaičiuojat atkrintamųjų varžybų ir finalo ketverto, „Žalgirį“ per išvykos rungtynes sirgaliai itin gausiai palaikė Milane, taip pat Valensijoje. Tąsyk rungtynės Valensijoje taip pat vyko prieššventiniu laikotarpiu – gruodžio 21-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)