45-erių M. Žukauskas trejetą metų buvo „Šiaulių“ direktoriumi, o vėliau ėjo klubo sporto direktoriaus pareigas.

Anot paties M. Žukausko, apie savo pasitraukimą viešai informavusio feisbuke, darbas Šiauliuose visą laiką buvo labai įtemptas, o 2017-aisiais net buvo svarstoma apie klubo uždarymą.

Vėliau į komandą pavyko susigrąžinti trenerį Antaną Sireiką, tačiau ribotas biudžetas šiauliečiams neleido įsigyti pajėgesnių žaidėjų, o projektas remtis jaunimu nepasiteisino.

M. Žukausko teigimu, paskutiniu metu į klubo valdymo reikalus ėmė kištis ir vietos politikai, o tai nebėra toleruotina.

Europos čempionas tikina visiškai „Šiaulių“ nepaliekantis ir pereinantis į smulkiųjų klubo rėmėjų gretas.

Šį koronaviruso palytėtą sezoną „Šiauliai“ vargais negalais pateko į LKL ketvirtfinalį, tačiau jame neturėjo grupės ligos pakirstų žaidėjų ir neprilygo Vilniaus „Rytui“.

M. Žukauskas pats yra žaidęs „Šiauliuose“ 1995-1997 m., vėliau komandai jis atstovavo 2009-2012 m. ir jis ten užbaigė savo profesionalo karjerą.

Su Lietuvos rinktine puolėjas yra iškovojęs olimpinę bronzą Atlantos žaidynėse ir tapęs Europos čempionu 2003-iaisiais.

Kauno „Žalgirio“ gretose 1999-aisiais jis tapo Eurolygos laimėtoju, legionieriaus duoną krimto Slovėnijoje ir Italijoje.

„Šiaulių“ klubo direktoriaus pareigas dabar eina kitas buvęs ilgametis šios komandos žaidėjas Donatas Slanina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)