„Žalgiris“ laimėjo 4 iš pastarųjų 5 dvikovų su Milano ekipa, įskaitant ir dvi paskutines išvykas į Italijos mados sostinę. „Armani“ savo aikštėje nelaimėjo prieš Lietuvos čempionus nuo 2013 metų. Tačiau Š. Jasikevičius negalvoja, kad tai palankus varžovas žalgiriečiams.

„Nemanau, kad jie palankūs mums. Daug kas priklauso nuo situacijų. Jie turi problemėlių, mes jų taip pat turime. Svarbiausia, persilaužti per save ir atiduoti maksimumą, ypač gynyboje“, – Kauno oro uoste prieš skrydį kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Su tokiu puolimo potencialo jie gali lengvai nueiti į priekį. Tai ir būtų mums svarbu, nepraleisti didžiulio jų spurto, eiti po truputį. Tai komanda numeris vienas su puolimo potencialu, reikia tai sumažinti, stabdyti. Mes negalime žaisti rungtynes apie 90 taškų, reikia juos palikti su 75 taškais.
Šarūnas Jasikevičius

Tiek „Žalgiris“, tiek „Armani“ yra 6 klubų gretose, išsidėsčiusių tarp 7-os ir 12-os vietų turnyro lentelėje, todėl kiekviena pergalė yra nepaprastai svarbi.

Reikia tikėtis įtemptos kovos, nes tik tris iš 11 nesėkmių Milano komanda šį sezoną pralaimėjo daugiau nei 6 taškais. Dar labiau akis bado faktas, kad per pastarąsias 11 rungtynių Simone Pianigianio auklėtiniai laimėjo tik dukart.

„Visas jas „Armani“ galėjo laimėti, kažkiek banguoja žaidimas, normalu. Su tokiu puolimo potencialo jie gali lengvai nueiti į priekį. Tai ir būtų mums svarbu, nepraleisti didžiulio jų spurto, eiti po truputį.

Tai komanda numeris vienas su puolimo potencialu, reikia tai sumažinti, stabdyti. Mes negalime žaisti rungtynių praleisdami apie 90 taškų, reikia juos palikti su 75 taškais“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Žalgiris“ praėjusią savaitę savo aikštėje įspūdingai įveikė Atėnų „Panathinaikos“ ir nutraukė 4 iš eilės pralaimėjimų seriją. Lietuvos čempionai šį sezoną išvykoje laimėjo 4 ir pralaimėjo 4 rungtynes, tačiau iš pastarųjų 5 dvikovų svetur laimėjo tik kartą.

Šį sezoną komandos jau buvo kartą susitikę – „Žalgiris“ įveikė „Armani“ 83:78. Prie pergalės daugiausiai prisidėjo karjeros rekordą pasiekęs Brandonas Daviesas – 27 taškai, 10 atkovotų kamuolių iš 4 rezultatyvūs perdavimai.

Nate'as Woltersas tuomet pridėjo 11 taškų, 7 atkovotus kamuolius ir 7 rezultatyvius perdavimus. Dėl pastarojo traumos praėjusiose Eurolygos rungtynėse penktadienį su „Panathinaikos“ vis dar neaišku, ar įžaidėjas galės padėti komandai ketvirtadienį.

„Jis treniravosi, gal po kažkiek laiko bus gerai. Dar yra 48 valandos, tikiuosi, kad pagerins savo situaciją. Dėl traumuotų Antano Kavaliausko ir Leo Westermanno, jie pradėjo judėti daugiau, kažką pasakyti sunku, vyksta vienadienis procesas, didina krūvius, žiūri, ar netinsta, nepersitempia“, – nelabai kažką konkretaus galėjo pasakyti Š. Jasikevičius.

Milano komandos marškinėlius vilki du Lietuvos rinktinės nariai – Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis. Rungtynės Milane vyks ketvirtadienį 21.45 val.

Su žalgiriečiais kartu į Milaną išskrido ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

Eurolygos turnyro lentelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)