Kauno „Žalgiris“ penktadienį namie susigrums su NBA čempionų titulą ginančiais Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkais Rungtynių pradžia – 20 val.

„Atvyksta vieni iš Eurolygos grandų. Gal kažkiek apgaulingas įvaizdis susidaro – dukart pralaimėjo Turkijos čempionate, tačiau Eurolygoje jie skaičiuoja 4 pergales iš eilės. Viskas dėl to, kad Eurolygoje gali žaisti daugiau legionierių, o Turkijoje yra legionierių limitas, todėl ten galbūt ir pralaimi“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Neketiname koncentruotis vien tik į Vasilje Micičių ar Willą Clyburną. Ten daug lemia ir atsarginiai žaidėjai, tokie kaip Rodrigue'as Beaubois, Tiboras Pleissas, Elijah Bryantas. Puolime ginklų turi daug.
Kazys Maksvytis

Šį sezoną vidutiniškai per rungtynes 83,5 taško pelnantys Ergino Atamano auklėtiniai lieka ištikimi savo žaidimo filosofijai – įmesti daugiau nei varžovai. Tai pabrėžia ir „Žalgirio“ strategas.

„Toks vaizdas, kad jie galvoja, jog įmes daugiau taškų ir bando pagudrauti gynyboje. Tačiau gynyba nėra jų stiprioji pusė. Galima juos bausti per individualią ir komandinę gynybą, bet visa tai jie kompensuoja geru puolimu, – kalbėjo jis. – Jie tiesiog įmeta daugiau nei varžovai ir tai pasiteisina. Ne veltui pastaraisiais metais jie žaidė finaluose.“

Treneris abejojo, kad Kaune aikštėje pasirodys traumą Turkijoje vėl gavęs Shane'as Larkinas, tačiau ir be jo yra pakankamai gerų žaidėjų.

„Stambulo komandos tendencija panaši – pradeda sezoną silpniau, Sh. Larkinas dažnai būna traumuotas, bet kai jis grįžta, žaidimas pasikeičia. Aišku, jie turi daugiau žvaigždžių. Neketiname koncentruotis vien tik į Vasilje Micičių ar Willą Clyburną. Ten daug lemia ir atsarginiai žaidėjai, tokie kaip Rodrigue'as Beaubois, Tiboras Pleissas, Elijah Bryantas. Puolime ginklų turi daug“, – vardino žalgiriečių vedlys.

Anot jo, E. Atamanas iš tų trenerių, kurie netrukdo individualiai stipriems žaidėjams kurti, imtis iniciatyvos, improvizuoti ir patiems priimti sprendimus.

„Aišku, V. Micičius išėjęs iš „Žalgirio“ tapo tikra Eurolygos žvaigžde. Jis stiprus fiziškai, gerai žaidžia individualiai, meta, prasiveržia, padeda komandos draugams. Kas iš dabartinio „Žalgirio“ gali eiti jo keliu? Tikiuosi, kad Keenanas Evansas ir Ignas Brazdeikis. Jie turi panašų potencialą, palinkėčiau jiems tokios sėkmės“, – sakė K. Maksvytys.

Pasak stratego, „Anadolu Efes“ dar išsiskiria iš kitų komandų tuo, kad gerai išnaudoja gautas progas ir turi daug kuriančių žmonių: „Tai – į puolimą orientuota komanda, kur daug ką sprendžia gynėjai. Vienu metu aikštėje yra trys gynėjai, o su W. Clyburnu žaidžia net keturi kūrėjai. Įprastai tokių komandose būna vienas arba du. Todėl sunku prieš „Anadolu Efes“ gintis, nes ji turi daug puolimo galimybių, daug talento ir gerai pataiko.“

Priminsime, kad „Žalgiriui“ dėl traumos mažiausiai 4 savaites negalės padėti Lukas Lekavičius. Ar „Žalgiris“ ketina stiprinti sudėtį?

„Gynėjų grandyje turime pakankamai žaidėjų. Gal didesnis krūvis teks Tomui Dimšai, Dovydui Giedraičiui, Mantui Kalniečiui, tačiau papildymo neplanuojame“, – sakė K. Maksvytis.


Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)