„Sėkmės, Artūrai, ačiū už trejus Milane praleistus metus“. Tokiais žodžiais Italijos klubas atsisveikino su lietuviu ir pranešė, jog kontraktas su aukštaūgiu buvo nutrauktas abipusiu susitarimu.

„Olimpia“ jau sukirto rankomis su buvusiu Maskvos CSKA kapitonu Kyle'u Hinesu ir pasiekė susitarimą su Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėju Zachu LeDay – bent jau tokie pranešimai žiniasklaidoje mirga nuo praėjusios savaitės.

Komandoje lieka ir Kalebas Tarczewskis, tad lietuviui vietos Ettore Messinos treniruojamame klube nebeliko.

27-erių metų klaipėdietis jau kurį laiką buvo siejamas su Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipa, kuri atsisveikino su savo pagrindiniu vidurio puolėju Gustavo Ayonu.

Penktadienį ilgai nelaukęs Rusijos klubas paskelbė pasistiprinęs lietuviu.

Oficialiame pranešime nurodoma, kad kontraktas galios dvejus metus, pats žaidėjas Delfi patikslino, jog sutartis pasirašyta pagal formulę „1+1“.

„Jis jau nemažai žaidęs Eurolygoje, bet vis dar turi potencialo tobulėti. Techniškai ir fiziškai Artūras yra labai pajėgus, moka ir mėgsta įvairiais būdais atakuoti per baudos aikštelę“, – sakė „Zenit“ strategas iš Ispanijos Xavi Pascualis.

„Artūras yra mobilus „centras“, turintis jau penkerių metų žaidimo Eurolygoje patirtį, kovotojo charakterį ir nepriekaištingą atsidavimą. Jis nebijo kontakto ir kovoja dėl kiekvieno kamuolio. Neabejoju, kad mūsų sirgaliai iškart tuo įsitikins ir įvertins“, – pridūrė klubo generalinis direktorius Aleksandras Cerkovnijus.

Praėjusiame sezone A. Gudaitis Eurolygoje fiksavo 7,3 taško ir 4,4 atkovoto kamuolio vidurkius – perpus žemesnius skaičius nei tie, kuriais Artūras galėjo pasigirti iki jo karjerą Milane sujaukusios traumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)