Kam atiteks prestižinis MVP apdovanojimas, Eurolyga paskelbė trečiadienį.

Bet prieš tai rinkimų, kuriuose balsavo Eurolygos ekipų vyriausieji treneriai, kapitonai, žurnalistai ir sirgaliai, rezultatus sužinojo Stambulo „Anadolu Efes“ komanda.

Jau atvykus į Kelną, kur penktadienį prasidės Eurolygos finalo ketvertas, Turkijos klubo krepšininkai buvo pakviesti į susirinkimą dėl turnyro saugumo protokolo.

Bet vietoje įprastų higienos ir karantino taisyklių jų laukė netikėtumas.

„Tai buvo didelis siurprizas. Kai pamačiau ekrane Vasios seserį, supratau, kas vyksta. Buvo labai emocinga akimirka, mačiau, kad jis vos tramdo ašaras. Labai juo didžiavausi, buvau toks laimingas, lyg pats būčiau laimėjęs tą apdovanojimą“, – po dienos pasakojo „Anadolu Efes“ snaiperis Krunoslavas Simonas.

Ekrane pasirodžiusi V. Micičiaus sesuo Nina – tituluota snieglentininkė ir Serbijos olimpietė – pirmoji pasveikino brolį tapus naudingiausiu Eurolygos žaidėju.

„Žinau, kad mama stebi mus ir šiandien ji šypsosi“, – sakė N. Micič.

Su broliu jie neteko motinos 2019 metais. V. Micičius su Serbijos rinktine tuo metu dalyvavo pasaulio čempionate Kinijoje.

Ketvirtadienį per įžanginę Eurolygos finalo ketverto spaudos konferenciją MVP prizą jis dedikavo savo artimiesiems.

„Man tai reiškia labai daug, tikrai nesitikėjau. Esu labai laimingas, nes ketverius metus buvau visiškai pasišventęs Eurolygai – nuo pat akimirkos, kai debiutavau joje su Kauno „Žalgirio“ marškinėliais.

Kai persikėliau į Stambulą, trenerio Ergino Atamano man skirtas vaidmuo buvo toks, kad jokiais MVP nė nekvepėjo. Bet štai kaip viskas susiklostė. Labai džiaugiuosi suteikęs gerų emocijų savo šeimos nariams. Deja, svarbiausio man žmogaus nebėra tarp mūsų, bet toks gyvenimas“, – kalbėjo Vasia draugų šaukiamas įžaidėjas.

O jo bendraklubiai tiki, kad vedami geriausio Eurolygos žaidėjo netrukus taps ir geriausia Eurolygos ekipa.

„Vasia – mano geriausias draugas. Jis nusipelnė pripažinimo, nes nuo pirmos dienos, kai atvyko į Stambulą, dirbo labai sunkiai, kol pasiekė dabartinį lygį. Visi komandoje žino, koks geras jis žaidėjas ir kiek daug duoda komandai. Mes visi didžiuojamės, kad būtent jis laimėjo šį prizą. Tikiuosi, kad Vasia nuves mus visus prie dar vieno trofėjaus“, – pareiškė K. Simonas.

Primename, kad V. Micičius karjerą Eurolygoje 2017 metais „Žalgirio“ gretose, o „Anadolu Efes“ rungtyniauja pastaruosius tris sezonus.

Pastarajame jo statistika Eurolygoje siekia 16,3 taško ir 4,8 rezultatyvaus perdavimo. Įdomu, jog pagal naudingumo balų vidurkį (17) V. Micičius turnyre yra tik dešimtas.

Kitą sezoną serbas turėtų pradėti NBA lygoje, kur teisės į jį priklauso Oklahomos „Thunder“ klubui.

Penktadienį Eurolygos pusfinaliuose „Anadolu Efes“ kausis su Maskvos CSKA, kitą porą sudarys „Barcelona“ ir Milano „Olimpia“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)