Dabartinis Italijos rinktinės strategas Meo Sacchetti turėtų likti savo poste olimpinio atrankos turnyro metu Belgrade ir, jei pavyks patekti į olimpiadą, vykti kartu į Tokijų.

E. Messinai tai bus trečias kartas, kai jis sės į vyriausiojo Italijos rinktinės trenerio kėdę. Paskutinį kartą jis vadovavo italų krepšininkams 2016 metų olimpiniame kvalifikaciniame turnyre Turine, o 2017 metais Europos čempionate nukeliavo su nacionaline ekipa iki ketvirtfinalio.

Prieš tai jis prie Italijos rinktinės vairo stovėjo nuo 1993 iki 1997 metų.

Nuo 2019 metų vasaros E. Messina treniruoja Milano „Armani“ komandą.

Jei krepšinio profesoriumi vadinamas specialistas vis dėlto atmestų Italijos krepšinio federacijos pasiūlymą, šios pareigos būtų patikėtos Venecijos „Reyer“ strategui Walteriui De Raffaele.

Italai nori, kad 2022 metų Europos čempionate, kurio šeimininkė bus ir Italija, šios šalies rinktinei jau vadovautų E. Messina.

Šiuo metu E. Messinos treniruojama Milano ekipa Eurolygoje rikiuojasi antroje vietoje su 19 pergalių ir 10 pralaimėjimų.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Visos vyrų olimpinio turnyro grupės:

A grupėB grupėC grupė
IranasAustralijaArgentina
PrancūzijaQQT (Splitas)Japonija
JAVQQT (Belgradas)Ispanija
QQT (Viktorija)NigerijaQQT (Kaunas)

Tokijo olimpinės žaidynės, dėl koronoviruso pandemijos atkeltos iš 2020-ųjų, vyks 2021 metų liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis.

Pažymėtina, kad olimpinių žaidynių krepšinio turnyro sistema yra modifikuota, lyginant su ankstesniais metais. Jei anksčiau komandos būdavo padalijamos po šešias į dvi grupes, Tokijo olimpinių žaidynių turnyre ekipos yra suskirstytos po keturias į tris grupes.

Iš kiekvienos grupės į atkrintamąsias varžybas – ketvirtfinalį – pateks po dvi geriausias komandas, taip pat į šį etapą žengs ir dvi iš trijų geriausią rezultatą turinčių trečiąsias vietas grupėje užėmusių rinktinių.

Nuo tada varžybos vyks įprastine „vieno minuso“ sistema. Ketvirtfinalį laimėjusios rinktinės žengs į pusfinalį, pusfinalį – į finalą, o finalą laimėjusi komanda iškovos aukso medalius.

Lyginant su ankstesniais olimpiniais turnyrais, čempione tapusiai komandai teks sužaisti 6, o ne 8 rungtynes (3 grupėje ir 3 atkrintamosiose varžybose). Iki šiol vien olimpinio turnyro grupėje komandos sužaisdavo po 5 rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)