Šią savaitę Milano klubas informavo, kad 31-erių metų amerikiečiui gynėjui atlikta kelio operacija ir jis negalės rungtyniauti mažiausiai mėnesį.

Trečiadienio vakarą „Olimpia Armani“ be M. Delaney namie jau žaidė rungtynes su Stambulo „Fenerbahče“ ir Turkijos atstovams po itin rezultatyvios kovos pralaimėjo 92:100.

Iki tol M. Delaney buvo trečias pagal rezulatyvumą (vid. 10,9 tšk.) ir antras pagal atliekamus perdavimus (vid. 3,9) Italijos ekipos žaidėjas, todėl jo netektis yra svarbi – privalo pasitempti kiti „Olimpia Armani“ žaidėjai.

Būtent apie tai prieš kelionę į Kauną kalbėjo pats rezultatyviausias Milano komandos narys Kevinas Punteris, vidutiniškai surenkantis po 14,3 taško.

Kevinas Punteris

„Kaune mes susidursime su labai solidžia Eurolygos komanda. „Žalgiris“ atrodo esantis geros formos, todėl privalėsime būti susikaupę nuo pirmų minučių. Faktas, kad neturėsime M. Delaney, todėl kiekvienas iš mūsų turės pasistengti dar labiau“, – kalbėjo amerikietis, pirmojo rato komandų tarpusavio rungtynėse Milane (jas „Olimpia Armani“ laimėjo 98:92) su 22 taškais žaidęs rezultatyviausiai iš visų aikštėje pasirodžiusių krepšininkų.

Nedaugžodžiavo prieš laukiančią dvikovą ir Milano ekipą treniruojantis Italijos krepšinio profesorius Ettore Messina, užsiminęs, kad krepšininkams svarbiausia prisiminti trečiadienio rungtynėse su „Fenerbahče“ gautą pamoką.

„Kaune žaisime prieš atletišką ir trenerio puikiai valdomą komandą. Mums teks susidurti su agresyvumu, energija, pasitaikys spaudimo visoje aikštėje – susidorojimas su šiais dalykais bus pagrindinis iššūkis. Ir akivaizdu, kad jeigu mes norime laimėti būsimas rungtynes, mes gynyboje turime žaisti kur kas aukštesnio lygio krepšinį, negu tai darėme per paskutinį susitikimą“, – pažymėjo 61-erių italas.

M. Delaney – ne vienintelė „Olimpia Armani“ netektis. Žaisti Kaune greičiausiai negalės ir praėjusį sezoną būtent „Žalgiriui“ atstovavęs puolėjas Zachas LeDay, kuris yra traumuotas.

Savo ruožtu „Žalgiris“ toliau verčiasi be argentiniečio Patricio Garino, iš rikiuotės yra iškritęs ir Artūras Milaknis.

Teoriškai prieš šį susitikimą „Žalgiris“ bus kiek geriau pailsėjęs. Kauniečiai šios savaitės rungtynes su ASVEL žaidė diena anksčiau – antradienį. Be to, jie tai darė namie, o Milano ekipai tenka skristi į Kauną. Apie tai mačo išvakarėse užsiminė ir „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris, tačiau tuo pačiu austras ragino šio fakto pernelyg nesureikšminti.

„Tikiuosi, kad tai bus pranašumas, galbūt fizinis pranašumas. Aišku, kalbame apie minimalų pranašumą. ASVEL tris dienas iki rungtynių praleido Kaune, bet mes prieš juos laimėjome. Teoriškai ir praktiškai dėl esamos situacijos turėtume turėti kažkokį pranašumą prieš Milano ekipą“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

Kauno "Žalgiris" prieš Milano "Olimpia Armani"

„Olimpia Armani“ yra antra pagal pelnomus taškus komanda šio sezono Eurolygoje. Italai vidutiniškai surenka po 82 taškus per susitikimą ir pagal šį komponentą nusileidžia tik Valensijos „Basket“ (82,5 tšk.) atstovams. „Žalgiris“ savo ruožtu pagal rezultatyvumą yra 11-as (vid. 77,9 tšk.).

Rungtynės penktadienį Kaune tradiciškai prasidės 20 val.

Likęs "Žalgirio" tvarkaraštis Eurolygoje

Ateinančias dvi savaites „Žalgirio“ lauks dvi dvikovos su Stambulo komandomis – kovo 12 dieną su „Anadolu Efes“, o kovo 18 – su „Fenerbahče“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)