Pergalės šioje dvikovoje kaina – ne tik bilietas į turnyro pusfinalį, bet ir garantuota vieta kitų metų U19 pasaulio pirmenybėse.

Lietuvės pusfinalyje šeštadienį žais su Vokietijos atstovėmis, kurios ketvirtfinalyje 53:43 nugalėjo Lenkijos rinktinę. Kitame pusfinalyje susigrums Ispanija ir Prancūzija.

Fantastiškai pusfinalyje žaidė Lietuvos rinktinės lyderė J. Jocytė. Ji per 33 min. pelnė 31 tašką (7/18 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai, 11/11 baudos), atkovojo 6 kamuolius, atliko 8 rezultatyviu perdavimus, perėmė 4 kamuolius, kartą suklydo, triskart prasižengė ir surinko 34 naudingumo balus.

Lietuvos rinktinė pusantro kėlinio turėjo iniciatyvą savo rankose, tačiau čekės viduryje rungtynių ją perėmė ir iki ketvirto ketvirčio užvirė permaininga kova.

Vis dėlto per paskutines 10 min. mūsų šalies atstovės vėl išsiveržė į priekį ir, nors ir nuolat jautė į nugaras kvėpuojančias varžoves, išsaugojo pergalę savo rankose.

Lietuvėms persvarą išlaikyti padėjo daugiau taikliau mesti tritaškiai (10/23 – 43 proc.) ir baudos (13/14 – 92 proc.). Viliaus Stanišausko auklėtinės ir mažiau klydo – 15:20.

Lietuva: Justė Jocytė 31 (34 naud.b.), Viltė Andrunavičiūtė ir Neda Pliatkutė po 13, Rusnė Augustinaitė 12, Ugnė Sirtautaitė 10, Gerda Raulusaitytė 6, Gabrielė Sederevičiūtė 2.

Čekija: Dominika Paurova ir Mariana Pribylova po 22, Emma Cechova 13.

Primename, kad kiek nelauktu pralaimėjimu (61:70 prieš Suomiją) čempionatą pradėjusios lietuvės vėliau įsivažiavo ir, užtikrintai iškovojusios dvi pergales iš eilės – 69:36 prieš Švediją ir 72:56 prieš Vengriją, tapo C grupės nugalėtojomis.

Aštuntfinalyje Viliaus Stanišausko auklėtinės nepaliko jokių šansų bendraamžėms iš Bosnijos ir Hercegovinos – 84:40.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)