Merginų žaidimas dar bus kruopščiai svarstomas ir analizuojamas, bet DELFI paprašė specialistų pasidalinti karštais įspūdžiais.

„Rezultatus vertinsime protu, o ne emocijomis. Pralaimėjimai turi daug subjektyvių priežasčių. Rinktinė turėjo komplektacijos problemų, - DELFI po nesėkmės mače su Italija rinktinės pasirodymą komentavo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. – Po dviejų savaičių surengsime LKF vykdomojo komiteto posėdį, susėsime, išklausysime trenerį Rūtenį Paulauską ir tik tada neskubėdami darysime išvadas. Rezultatai ne visai tokie, kokių tikėjomės.“

„Rinktinės pasirodymą vertinu labai blogai. Visiškai nebuvo bendro fizinio parengimo. Pasigedau minties Lietuvos rinktinės krepšininkių žaidime. Įžvelgiu ir vadovavimo komandai problemų. Teisybę pasakius, dabar bet kas gali tapti moterų krepšinio treneriu, o taip būti neturėtų“, - DELFI sakė ilgametis moterų krepšinio treneris ir žinomas specialistas Valentinas Kanapkis.

„Buvo vadovavimo rinktinei klaidų. Keleriose rungtynėse iš eilės lietuvės pirmaudavo, bet persvaros neišsaugodavo“, - pastabėjo šalies moterų krepšinio patriarchas Algis Gedminas.

„Lietuvos komanda buvo jauna ir dar nebrandi, tačiau man paliko neblogą įspūdį. Brandos trūkumas pasireikšdavo rungtynių pabaigose. Patirtis ateina su laiku, - DELFI sakė 1997 metų Europos čempionė Lina Dambrauskaitė. – Kai mes tapome čempionėmis, man, pavyzdžiui, buvo jau 29-eri metai. Aš gal kitaip elgčiausi trenerio vietoje, bet visi treneriai nori tik gero savo komandai. Gal šios rinktinės trenerį slėgė per didelė atsakomybės našta ar kokie pašaliniai veiksniai, kurių mums iš šalies nematyti.“

Visi krepšinio specialistai sutinka, kad pralaimėjimus čempionate lėmė komplektacijos spragos.

„Lietuvos rinktinei trūko tvirtos vidurio puolėjos. Gintarė Petronytė – puiki krepšininkė, bet jai trūksta patirties. Komandoje nebuvo ir vienos geriausių jaunųjų įžaidėjų Aurimės Rinkevičiūtės. Su šiomis merginomis, esu tikras, ir rezultatai būtų kitokie. Juk daugumą dvikovų pralaimėjome vos keliais taškeliais“, - įsitikinęs vienas LKF vadovų M. Balčiūnas.

„Neteisingai buvo išnaudojamos rinktinės žaidėjos. Kai kurios jų gaudavo labai mažai žaidybinio laiko ir išeidavo į aikštę tik kelioms minutėms.

Keleriose lemiamose rungtynėse treneriai nesugebėjo išsaugoti Sandros Valužytės nuo 5 pražangų. Juk ją reikėdavo pasodinti ir nuraminti jau po 3-4 pražangų. Visi puikiai žinome, koks Sandros charakteris. Apie Lietuvos moterų rinktinės problemas pribrendo viešas, ilgas ir rimtas pokalbis“, - DELFI griežčiau kalbėjo V. Kanapkis.

„Sudėtyje pasigedau pajėgių ir patikimų įžaidėjų“, - savo nuomonę pareiškė A. Gedminas.

„Rinktinei trūko Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės, Ivetos Šalkauskės, todėl pasigedau kovos po abiem krepšiais. Tai irgi lėmė neigiamus rezultatus. Stabiliai žaidė Eglė Staknevičienė, kiek galėjo grūmėsi Agnė Čiūdarienė, momentais blizgėjo Aušra Bimbaitė, tačiau trūko Dainos Staugaitienės indėlio. Ji kažkaip neatsiskleidė, o treneris galėjo labiau pasitikėti talentingąja Giedre Paugaite“, - rinktinės trūkumus ir pliusus vardino buvusi rinktinės įžaidėja ir kapitonė, o dabar trenerė L. Dambrauskaitė.

Krepšinio ekspertai nelinkę Lietuvos rinktinės pasirodymo Valmieroje ir Rygoje vadinti tragedija.

„Ne, jokia čia ne tragedija. Tokios moterų krepšinio supervalstybės, kaip Čekija ir Lenkija, taip pat pasitraukė iš turnyro po antrojo etapo.

Esame tarp 12 geriausių Europos komandų, o kitoms sporto šakoms Lietuvoje tai būtų nepasiekiama svajonė.

Lietuvos moterų krepšinio perspektyva puiki. Mūsų 18-metės geriausios žemyne. Būna tokių sunkių periodų, kuriuos reikia išgyventi. Tai ne krizė. Sunkmetį įveiksime ir tai tik laiko klausimas. Į ateitį žvelkime optimistiškai ir tikėkimės, kad viskas bus gerai“, - siūlo LKF generalinis sekretorius M. Balčiūnas.

„Tai naudinga pamoka ateičiai. Merginos grūdinasi. Juk nėra pergalių be skaudžių pralaimėjimų. Viskas mūsiškėms dar prieš akis“, - optimizmo neslėpė ir L. Dambrauskaitė.

„Mūsų moterų krepšinis atsigaus. Daugelis šios komandos žaidėjų dar jaunos. Norisi tikėti, kad po poros metų mūsų merginos vėl gražiai pasirodys Europoje“, - linkėjo patyręs treneris A. Gedminas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją