Abi komandos grįžta į Eurolygą po savo šalių taurės varžybų savaitgalio, kuris susiklostė skirtingai – „Žalgiris“ sėkmingai apgynė KMT čempionės titulą, o Madrido „Real“ paslydo ispanų Karaliaus taurės pusfinalyje.

„Po tokio pasirodymo „Real“ motyvacija bus didesnė, žaidėjai šviežesni, bet mes einame iš kitos pusės – su geresniu emociniu fonu. Matysime, kaip bus, rungtynės parodys“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Jo auklėtiniai sekmadienį KMT finale po nelengvos kovos įveikė Jonavos „CBet“ krepšininkus. Tai buvo pirmas K. Maksvyčio iškovotas titulas su Kauno ekipa.

„Aišku, norėjosi užtikrinčiau laimėti, kontroliuoti rungtynes, bet žiūrint, kas Europoje nutiko (krito daugelis favoritų – red.p.), pasiėmėme pergalę, titulą ir tai kažkiek pridėjo stabilumo, pasitikėjimo savo jėgomis. Vieną dieną pašventėm, pailsėjom, o vakar jau kibom į darbus. Toks tas šventimas viduryje sezono“, – šyptelėjo treneris.

"Real" - "Žalgiris". Komandų statistikos palyginimas

Jis neturėjo tikslios informacijos, ar „Real“ komandoje žais Walteris Tavaresas ir Džananas Musa. Kol kas aišku, kad tikrai dėl traumos rungtyniauti negali Sergio Llullas.

„Galvojame, kad dėl tų žaidėjų tėra tik gandai, tad ruošiamės žaisti prieš juos. Mums turėtų padėti Isaiah Tayloras. KMT pusfinalyje pabandėme juo naudotis, matėme, kad dar trūksta fizinės formos, gal visiškai dar nėra pasveikęs. Tačiau aišku, kad jo vaidmuo bus didesnis, mums reikia jo energijos, prasiveržimų, greičio“, – mintimis dalijosi K. Maksvytis.

Anot jo, šioje Eurolygos varžybų stadijoje visos komandos turi didesnių ar mažesnių problemų.

„Mums gal jaučiasi fizinis ir emocinis nuovargis, tačiau komandos forma yra optimali, bandysime eiti į rungtynes. Dabar reikia demonstruoti tą energiją, kurią turėjome pirmoje Eurolygos sezono dalyje. Matematiniu pagrindu kažkas skaičiavo, kad 18 pergalių mums užtikrintų patekimą į atkrintamąsias varžybas, tačiau mes neskaičiuojame ir laikomės to paties principo – laimėti artimiausias rungtynes. Tad ruošiamės dvikovai su „Real“ ir bandysime Madride iškovoti pergalę“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes šį sezoną „Žalgiris“ savo aikštėje laimėjo 81:72. Bendrose tarpusavio dvikovose per visą istoriją „Real“ pergalių skaičius įspūdingas – 22:5.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją