Antradienį lietuviai Kaune pranoko Rusijos nacionalinę komandą 78:61.

Didesnį ar mažesnį pranašumą šeimininkai turėjo pagal beveik visas statistikos kategorijas. Vis dėlto viena jų kėlė susirūpinimą, ypač turint omenyje, kad prabangos ilgai repetuoti savo žaidimą komandą šią vasarą neturi.

Lietuvos rinktinė iš viso suklydo 19 kartų, tiesa, po pertraukos kamuolį jau barstė perpus rečiau nei per pirmuosius du kėlinius.

„Matosi, kad neseniai susirinkome, labai daug ko dar trūksta: nuo gero išsidėstymo iki šaltesnės galvos ir ramybės. Bet viskas įmanoma, tik reikia labai gerai išnaudoti nedidelį laiką, kurį turime“, – komentavo 14 taškų pelnęs gynėjas Marius Grigonis.

Šįkart rezultatyviausių grafoje jis įsiterpė tarp NBA bokštų Jono Valančiūno (16 tšk.) ir Domanto Sabonio (12 tšk.).

Nors rungtynių pradžioje beveik visas atakas užbaigdavo pastarieji: iš 14 pirmų komandos įmestų taškų 12 surinko starto penkete susitikimą pradėjęs D. Sabonis ir jį pakeitęs J. Valančiūnas.

Pasodinto ant suolo Indianos „Pacers“ klubo lyderio dėmesį D. Maskoliūnas iškart atkreipė į vienintelį jo mestą tritaškį.

Po rungtynių Delfi paklaustas, ar 25-erių aukštaūgio metimų selekcija atitinka jo paties viziją, treneris neslėpė turėjęs pastabų žaidėjui.

„Ta selekcija ne visada tinka, ir pats Domas tai puikiai žino. Ekspertai ir žurnalistai turbūt puikiai supranta, kad varžovai gindamiesi rizikuos leisdami D. Saboniui ir J. Valančiūnui mesti iš toli. Faktas, kad atakuojant mums trūksta kantrybės.

Gal tik du kartus puldami sužaidėme iš vieno aikštės šono į kitą, nes vis bandydavome nutraukti derinį, kažką išspręsti patys. O kuo ilgiau įžaidžiamas kamuolys, kuo kantriau tai daroma, tuo geriau išeina. Taip, ne viskas tinka, bet čia juk ir yra kontrolinės rungtynės – mes bandomės. Domas – superstar žaidėjas, supranta, kur jo stipriosios pusės, kuo jis gali padėti komandai“, – kalbėjo D. Maskoliūnas.

Apžvelgdamas visas rungtynes, jis įvertino 14 auklėtinių kontratakuojant pelnytų taškų, bet pakartojo, kad poziciniame žaidime mintys turėtų suspėti su kojomis.

„Daug eksperimentavome keisdami penketus, gynybas. Bandėme skirtingus variantus, bus įdomu pasižiūrėti vaizdo įrašą. Ypač rungtynių pradžioje lėkėme kaip raiteliai be galvos, neteisingai išnaudojome energiją. Manau, kad galima ir reikia stipriai pagerinti žaidimą.

Nerimą kelia gana nemažai dalykų: pasimetame schemose, per mažai kalbame tarpusavyje, neteisingai išsidėstome puolime. Trūksta šaltos galvos – manau, kad jau dabar galėtume nuo pirmų rungtynių minučių atrodyti solidžiau.

Kita vertus, teigiami dalykai yra demonstruojamas noras, pastangos, aukštas tempas. Gana nemažai taškų pelnėme greitame puolime, ko mums labai reikia. Tik labai trūksta kantrybės: kad išnaudotume savo stipriąsias puses atakuodami per priešininko silpnąsias vietas“, – svarstė D. Maskoliūnas.

Klausimų 50-metis specialistas sulaukė ir apie galutinį komandos dvyliktuką. Anot jo, sprendimą priimti reikės iki birželio 27 d.

„Turime penkias dienas ir dar vienas kontrolines rungtynes, žiūrėsime. Klausimų yra. Negaliu slėpti, kad atsakymų – taip pat“, – sakė rinktinės strategas.

Lietuvių įveikta Rusijos rinktinė verčiasi be daugumos pagrindinių žaidėjų, kurių nėra dėl traumų ir kitų priežasčių. Rusijos žiniasklaidoje buvo pasirodę pranešimų, jog tokie komandos senbuviai kaip Aleksejus Švedas ar Vitalijus Fridzonas nusprendė baigti karjerą rinktinėje dėl nepasitenkinimo jos treneriu Sergejumi Bazarevičiumi ir vadovu Sergejumi Panovu.

Tiesa, į komandą grįžo beveik trejus metus dėl traumų krepšinio nežaidęs Timofejus Mozgovas.

Paskutiniąsias kontrolines rungtynes prieš olimpinės atrankos turnyrą Lietuvos rinktinė sužais ketvirtadienį Kaune su Dominikos Respublika.

Praėjusią savaitę Karibų atstovus lietuviai sutriuškino 95:62.

Atranka į Tokijo olimpines žaidynes Kaune vyks birželio 29 – liepos 4 d. Šeimininkai pradės varžybas A grupėje su Venesuela ir Pietų Korėja. B grupėje susigrums Slovėnija, Lenkija ir Angola. Į Japoniją keliaus tik turnyro nugalėtojai.

Rusai dalyvaus analogiškame turnyre Splite (Kroatija), kur jų varžovais be šeimininkų bus Vokietija, Meksika, Tunisas ir Brazilija. Iš viso vienu metu vyks keturi olimpinės atrankos turnyrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)