Pirmadienį iš Kauno „Žalgirio“ stovyklos atskriejo žinia, kad klubo vadovybė su Prienų-Biršono „Vytautu“ derėsis dėl galimybės laikinai „išsinuomoti“ 16-metį LaMelo Ballą. Paulius Motiejūnas užsiminė, kad norėtų amerikietį matyti „Žalgirio“ dublerių komandoje Eurolygos atrankos turnyre, kuris sausio pabaigoje vyks Kaune.

Per antradienį Prienuose vykusių „Žalgirio-2“ ir „Vytauto“ rungtynes (šeimininkai jas laimėjo 90:80) T. Masiulis savomis akimis turėjo galimybę išvysti žaidžiančius brolius Ballus.

Vyresnysis LiAngelo surinko 19 taškų, o jaunesnysis LaMelo – 10 taškų (4/5 dvit., 0/5 trit.). Taip pat LaMelo atliko 9 rezultatyvius perdavimus, tačiau kamuolį prarado 6 sykius. 2 kamuolius jis atkovojo, taip pat 2 kamuolius perėmė iš varžovų.

Jaunėlis Ballas pasižymėjo keliais labai efektingais epizodais, tačiau kai kurie jo sprendimai aikštėje privertė gūžčioti pečiais – krepšį vaikinas dažnai atakuodavo iš labai toli, tritaškiai metimai buvo savanaudiški ir neparuošti, kai kurie net nelietė lanko.

Paklaustas, kaip vertina galimybę ir ar turi noro savoje komandoje matyti LaMelo Ballą, T. Masiulis bandė būti santūrus, tačiau ilgainiui išsikalbėjo.

„Man dabar sunku atsakyti, pirmą kartą jį mačiau žaidžiantį, atvirai prisipažinsiu. Netgi nežinau. Mes esame susižaidę, o toks žaidėjas gali ir padėti, bet gali būti ir sunku jį integruoti į komandą. Kol kas nekomentuosiu nieko daugiau“, – spaudos konferencijos pradžioje kalbėjo T. Masiulis.

Visgi netrukus jo tonas pasikeitė.

„Atvirai pasakius, aš daugiau žiūrėjau į savus. O kai kurie Ballo sprendimai buvo avantiūriško šou elementai, mums, europiečiams, sunkiai suvokiami. Aš nenorėčiau, kad tokie sunkiai galva suvokiami sprendimai būtų priimami mano komandoje“, – pažymėjo jis.

„Džiaugiuosi, kad komanda kovojo visas 40 minučių. Tai buvo gera patirtis mūsų jaunam kolektyvui žaisti pilnoje salėje, stebimam vaizdo kamerų. Visi pamatė, kokios didelės yra Roko Jokubaičio galimybės – jis nepasimetė, pelnė 31 tašką, mėgavosi krepšiniu ir manau, kad savo žaidimu džiugino visus Lietuvos krepšinio gerbėjus“, – konstatavo T. Masiulis.

„Vytauto“ treneris Virginijus Šeškus taip pat negalėjo pasakyti, ar LaMelo Ballas gali apsivilkti „Žalgirio“ dublerių marškinėlius. „Eisim, diskutuosim, kalbėsimės po rungtynių“, – tvirtino jis.

Kaip pirmadienį užsiminė „Žalgirio“ direktorius P. Motiejūnas, kalbėtis su LaMelo tėvu LaVaru Ballu ir amerikiečių atstovais į Prienus deleguotas klubo sporto direktorius Robertas Javtokas.

Eurolygos jaunimo atrankos varžybose Kaune kartu su „Žalgiriu“ taip pat dalyvaus Rygos VEF, Maskvos srities „Chimki“, Romos „Stellazzurra“, Paryžiaus CFBB, Maskvos CSKA ir Stambulo „Fenerbahče“ ekipos.

Į turnyro finalines varžybas Belgrade kelialapį laimės tik atrankos laimėtojai.

Eurolygos jaunimo turnyre gali dalyvauti krepšininkai iki 18-os metų. LaMelo Ballas į šią amžiaus kategoriją patenka, o jo vyresnysis brolis LiAngelo – ne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)