„Neptūnas“ namuose 89:77 (25:17, 14:18, 25:20, 25:22) nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“ ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1-0, o asmeninį šou surengęs 21-erių G. Masiulis pelnė 33 taškus ir surinko 46 naudingumo balus.

Tai – naujas LKL atkrintamųjų varžybų rekordas. Jis nuo 1995-ųjų priklausė Gintarui Einikui, kai legendinis aukštaūgis per rungtynes su „Šiauliais“ surinko 45 efektyvumo balus.

Anot K. Maksvyčio, G. Masiulis šį kartą turėjo kompensuoti diskvalifikuoto Simo Galdiko netektį ir žaisti dviejose pozicijose. Tai puolėjui pavyko padaryti labai kokybiškai.

„Kadangi S. Galdikas negalėjo žaisti, Gytis šiandien turėjo rungtyniauti dviejose pozicijose. Labai gerai „išplėtė“ aikštelę, buvo labai agresyvus, ką rodė ir jo baudų metimų kiekis (išprovokuota 11 pražangų, iš 15 pataikyta 13, – red. past.). Parodė energiją, agresyvumą ir buvo vienas iš komandos lyderių“, – spaudos konferencijoje sakė K. Maksvytis.

„Žinote, varžovai mus bandė atakuoti per priekinę liniją. Mes šiek tiek tam buvome pasiruošę, kai kas iš plano pavyko,o kai kas ne. Bet puolime patys sukūrėme labai sudėtingų situacijų svečiams, o jie prie to nepriprato. Bet kuriuo atveju, tai buvo tik vienas žingsnis, dabar laukia nelengva išvyka į Panevėžį. Apskritai žaidimas man atrodo gana vangus, klampus, žaidėjai jau jaučia artėjančią sezono pabaigą. Laimei, pavyko puolime susitvarkyti, bet iš esmės krepšininkai yra gana vangūs“, – tęsė „Neptūno“ strategas.

Paklaustas, kokią prognozuotų antradienio vakarą Kaune prasidėsiančio didžiojo finalo tarp „Žalgirio“ ir „Ryto“ baigtį, K. Maksvytis favoritais vadino kauniečius.

„Sakyčiau, „Žalgiris“ turėtų nugalėti, bet „Rytas“ finalą pradeda geros sportinės formos, ant bangos, o šitai gali įnešti šiek tiek intrigos. Manau, kad rezultatas turėtų būti 3-1 „Žalgirio“ naudai“, – teigė jis.

Savo ruožtu „Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas po rungtynių Klaipėdoje nedaugžodžiavo.

„Neparengiau komandos, žaidėjai nebuvo susikaupę. Kai taip pradedi rungtynes dėl bronzos, nieko gero negali tikėtis. Reikia daryti išvadas – trečiadienį būsime kitokie“, – teigė rungtynių pabaigoje techninę pražangą už emocijų reiškimą užsidirbęs serbas.

Antrasis serijos mačas „Cido“ arenoje trečiadienį prasidės 18.50 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)