Sankt Peterburgo „Zenit“ (2-0) savo žiūrovų akivaizdoje 74:70 (16:19, 19:19, 19:17, 20:15) palaužė „Barcelonos“ (1-1) krepšininkus.

Pirmą kartą suklupusiai „Barcai“ šiose itin atkakliose rungtynėse vadovavo vyriausiojo trenerio pareigose debiutavęs Tomas Masiulis.

Buvęs „Žalgirio“ dublerių strategas „Barcos“ vairą perėmė po to, kai koronavirusu susirgo Šarūnas Jasikevičius ir pagrindinis jo asistentas Darius Maskoliūnas.

Pirmosiomis minutėmis svečiai iš Barselonos tolimų metimų dėka išsiveržė į priekį 10:2, bet Rusijos ekipa netrukus pabudo ir iki pirmojo kėlinio pabaigos prisivijo 16:19.

Po pertraukos „Barcelona“ dar kartą pamėgino atsiplėšti (54:47), bet Alexo Poythresso metimai sumažino „Zenit“ deficitą iki minimumo 54:55.

Ketvirtojo kėlinio viduryje „Barcelona“ dar pirmavo 68:63, bet K.C. Riversas smeigė du svarbius tritaškius, o jo vedami šeimininkai spurtu 8:0 persvėrė rezultatą 71:68.

Nikola Mirotičius sumažino deficitą iki minimumo (70:71), bet netrukus prametė rezultatą persverti galėjusį tritaškį, o likus žaisti 26 sekundes netaikliai iš toli atakavo ir Nickas Calathesas.

Negana to, tas pats N. Calathesas stabdydamas K. Pangosą apmaudžiai užsidirbo nesportinę pražangą, o baudų metimus realizavęs kanadietis (73:70) priartino „Zenit“ prie pergalės.

Nikola Mirotičius

T. Masiulio auklėtiniai lemiamos varžovų atakos metu gynėsi be pražangų, bet po netaiklaus metimo nesugebėjo atsikovoti kamuolio, o šeimininkų pergalę garantavo vienas taiklus Willo Thomaso baudos metimas.

Nugalėtojus į priekį vedė anksčiau Lietuvoje rungtyniavę snaiperiai. Billy Baronas įmetė 16 taškų (2/4 trit.), K. Pangosas – 15 (2/9 trit.), o K.C. Riversas – 11 (3/4 trit.).

Sankt Peterburgo klubui negalėjo padėti koronavirusu apsikrėtę Austinas Hollinsas ir Antonas Puškovas. Neregistruotas buvo ir lietuvis Artūras Gudaitis.

„Zenit“: Billy Baronas ir Alexas Poythressas (11 atk. kam.) po 16, Kevinas Pangosas 15, K.C. Riversas 11, Willas Thomasas 10.

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 14 (7 atk. kam.), Alexas Abrinesas 11, Brandonas Daviesas ir Victoras Claveras po 8, Rolandas Smitas 7.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)