Marijampolėje vyksiantis Lietuvos čempionato etapas pirmą kartą vyks po atviru dangumi, o centrinė aikštė atitiks visus oficialius aukščiausio lygio FIBA turnyrų reikalavimus. Kilnojama ir specialiai Lietuvos atvirajam 3×3 čempionatui gaminama aikštės danga pasirūpins čempionato partneriai „VS-Sport“.

Pirmasis etapas vyko Šiaulių arenoje, kurioje komandos žaidė ant parketo. Tuo metu FIBA standartus atitinkanti aikštė yra plastikinė.

„Ši, mūsų siūloma danga, yra populiari visoje Europoje. Lietuvoje iki šiol gatvės krepšinis dažniausiai žaidžiamas ant asfalto arba ant kažkokių trinkelių, bet mes siūlome plastikinę dangą, kuri yra puikiai pritaikyta krepšiniui. Ji yra kilnojama, greitai surenkama ir išrenkama, tad tas ir yra vienas iš didžiausių jos privalumų. Taip pat, jos paviršius yra korėtas, vanduo greitai susigeria, tad po lietaus gan greitai galima vėl ant jos žaistis. Aikštės paviršius nėra aštrus, tad nukritus nebus jokių žaizdų. Taip, jis kietas, tačiau tai padeda išvengti rimtesnių traumų.

Prisidėjimas prie Lietuvos atvirojo 3×3 krepšinio čempionato mums taip pat bus iššūkis, nors su tokiomis dangomis dirbame jau apie 10 metų. Po Marijampolės etapo ši aikštė keliaus ir į kitus etapus“, – pasakojo „VS-Sport“ projektų vadovas Aivaras Jankauskas.

Vienas pirmųjų lietuvių žaidusių ant tokios dangos – buvęs krepšininkas Rolandas Skaisgirys. 49-erių metų prodiuseris kartu su Rolandu Matuliu, Eriku Kučiausku ir Kęstučiu Girštautu buvo vieni pirmųjų, pradėjusių važinėti į 3×3 turnyrus užsienyje, o žaisdami Italijoje jau turėjo progą išmėginti tokią dangą.

„2003 metais dalyvavome pirmajame pasaulio čempionate. Turnyre žaidė 8 komandos ir mes tapome to turnyro nugalėtojais, o finale įveikėme JAV komandą. Tada pirmą kartą teko žaisti tokioje aikštelėje ir apskritai, tuo metu tai atrodė keista. Aplink aikštelę buvo pilnos tribūnos, maždaug pusantro tūkstančio žmonių, visos rungtynės vyko naktį, su didžiuliu apšvietimu, garsia muzika. Tada tai buvo net ir viena pirmųjų tiesioginių transliacijų internetu.

Vaikystėje žaidžiau tarp duobių ant asfalto, tad patekti į tokią vietą buvo įspūdinga. Tuo metu net Lietuvos krepšinio lygoje neturėjome tokių sąlygų, kaip ten lauko aikštėje. Dabar po 15 metų bandoma tą įgyvendinti ir Lietuvoje, nes tos aikštelės labai patogios“, – pasakojo Vilniaus „Sakaluose“ karjerą baigęs šakietis.

Vyresniam kolegai pritarė ir vienas geriausių dabartinių Lietuvos 3×3 krepšininkų Deividas Aukštuolis. Šiuo metu septintą vietą Lietuvos reitinge užimantis vilnietis ant šios dangos yra žaidęs jau ne kartą ir su Lietuvos atvirojo 3×3 krepšinio čempionato dalyviais pasidalino savo patirtimi.

„Niekada nežaidusiems, prie šios dangos teks priprasti. Dalyviai taip pat turėtų žinoti, kad griūti ant jos yra labai skausminga, tad geriau to išvengti. Tikriems 3×3 profesionalams ši danga yra pati parankiausia, tačiau net ir rečiau žaidžiantys 3×3 su laiku prisitaiko ir tas didelio skirtumo nesudaro. Greitesniems žaidėjams apskritai yra parankiausia žaisti ant parketo, lėtesniems – galbūt ant asfalto ar kitos specialios dangos, kadangi galima susidurti su praslydimais arba dangos pajudėjimu“, – pasakojo 28-erių krepšininkas.

Pasak D. Aukštuolio – panašaus tipo aikščių Lietuvoje yra, tačiau ant surenkamos ir kilnojamos, kokia bus Marijampolėje, rungtyniauti Lietuvoje dar neteko.

„Panašaus tipo aikščių yra ir teko ant jų žaisti, prie kai kurių mokyklų yra įrengtos krepšinio aikštelės, taip pat, teko žaisti viename turnyre. Tiesa, ten stacionarios aikštės, o žaisti ant kilnojamos ir surenkamos Lietuvoje dar neteko. Jei neklystu, 2011 metais į Lietuvą buvo atvežtos FIBA aikštelės ir organizuotas turnyras, tačiau jame dalyvauti neteko“,- apie situaciją kalbėjo 185 centimetrų ūgio gynėjas.

Registraciją į atrankos etapą Marijampolėje galima rasti adresu http://krepsinionamai.lt/3×3/3×3-registracija/

Elito vyrų grupėje komandos registracijos mokestis yra 80 eurų, o kitose vyrų grupėse komandos mokestis siekia 60 eurų. Beje, merginoms registracija nemokama!

Turnyro dalyvių lauks įvairūs rėmėjų bei LKF, „Sporto namų“ ir TV3 partnerių prizai, o visi dalyviai gaus po dvejus oficialius čempionato marškinėlius. Tiesioginės finalinių Marijampolės etapo dvikovų transliacijos – per TV6 televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)