Antradienį Eurolygos vicečempionai ir reguliaraus sezono lyderiai smogė „Žalgiriui“ atgal, nugalėdami Kaune rezultatu 66:57.

Mačas nebuvo toks gražus kaip praėjusi serijos akistata ar – bent jau turkų gerbėjų akiai – pirmoji dvikova Stambule.

Bet Ž. Obradovičiui jis pasirodė pats tipiškiausias vertinant visą susidūrimų su buvusiu auklėtiniu Šarūnu Jasikevičiumi kontekstą.

„Tokias rungtynes „Fenerbahče“ su „Žalgiriu“ žaidžia jau trejus metus: labai kieta gynyba, daug taktinių detalių.

Per savo karjerą nesu treniravęs geriau tiek tritaškius, tiek dvitaškius pataikančios komandos. Vis dėlto šįkart metėme taip prastai, jog per pertrauką turėjau pasakyti, kad toliau privalome remtis gynyba. Būtent dėl jos ir laimėjome. Tikiuosi, kitame mače žaisime kitaip“, – samprotavo 59-erių serbas.

Nors ir apgailestaudamas dėl menkų pataikymo procentų, saviškių jis nepeikė. Atvirkščiai.

„Lengva čia nėra nei vienos, nei kitos komandos žaidėjams. Bet kartais būna, jog po rungtynių lieki patenkintas nepaisant to, koks rezultatas. Šįvakar būčiau didžiavęsis savo komanda, net jei būtume pralaimėję. Todėl, kad žaidėme visiškai kitaip nei praėjusiame mače Stambule“, – už kovingumą ir juodą darbą ginantis auklėtiniams dėkojo Ž. Obradovičius.

2-1 serijoje pirmaujanti „Fenerbahče“ atsidūrė per žingsnį nuo finalo ketverto turnyro Vitorijoje (Ispanija). Turkijos čempionų vairininkas neslepia ryžto padėti jį kuo anksčiau, nors Kaunui turi didelių komplimentų.

„Reikia dar vienos pergalės, ir išsipildys didžiausias mūsų troškimas. Tačiau turime labai gerai pasiruošti ketvirtadieniui, nusiteikti dar vienam didžiam vakarui ir kovai su didžia komanda.

Noriu pasveikinti visus „Žalgirio“ žmones ir fanus už nepamirštamą vakarą, tai buvo kažkas ypatingo. Suprantu, kaip stipriai čia visi mėgsta krepšinį. Tuo galite didžiuotis“, – pralaimėjusią pusę guodė Ž. Obradovičius.

Antradienio rungtynėms registruotas buvo, bet aikštėje vėl nepasirodė praėjusią savaitę į treniruotes grįžęs „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas. „Fenerbahče“ toliau padėti negali Joffrey Lauvergne'as bei dar sezono pradžioje sunkią traumą patyręs Tyleris Ennisas.

Ketvirtoji serijos akistata laukia ketvirtadienį, nuo 20 val. Prireikus penktųjų rungtynių, jos būtų žaidžiamos balandžio 30 d. Stambule.

Primename, kad praėjusią savaitę Stambule ketvirtfinalis startavo „Fenerbahče“ pergale 76:43, kauniečiai pasiekė revanšą rezultatu 82:80.

Reguliariajame Eurolygos sezone Turkijos čempionai buvo stipriausia komanda (25 pergalės/5 pralaimėjimai), „Žalgiris“ užėmė aštuntą vietą (15/15).

1999 metų Eurolygos čempionų pagerbimas „Žalgirio“ arenoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)