Pietų Ispanijos miesto klubui ši pergalė sustiprino šansus dalyvauti šio sezono atkrintamosiose varžybose. Iki reguliariojo sezono pabaigos likus dviem turam „Unicaja“ dalinasi 8-10 vietomis su tiek pat pergalių ir pralaimėjimų turinčiais Andoros „Morabanc“ ir „Gran Canaria“ klubais.

Vitorijos ekipą pralaimėjimas turnyro lentelėje nusmukdė į penktąją poziciją, į priekį praleidžiant tiek pat pergalių ir pralaimėjimų turinčią „Valencia“. Iki sezono pabaigos baskai gali varžytis tik su minėtąja ekipa – Giedraičio ir Sedekerskio klubas nebeturi matematinių galimybių pakilti ar nukristi aukščiau ketvirtos ir žemiau penktos pozicijų.

Apylygėse rungtynėse pergalę Malagos krepšininkams atnešė puikiai sužaistas trečiasis ketvirtis bei geras tritaškių pataikymo procentas: svečiai realizavo 12 iš 28, o šeimininkai – vos 7 iš 20 atliktų tolimų metimų.

Starto penkete rungtynes pradėjęs Giedraitis per 25 sužaistas minutes pasižymėjo 11 taškų (5/5 dvit., 0/3 trit., 1/1 baud.), 2 atkovotais kamuoliais, 4 rezultatyviais perdavimais bei blokuotu metimu. Nuo suolo pakilęs, tačiau 26 minutes rungtyniavęs Sedekerskis per jas surinko 2 taškus (1/1 dvit., 0/1 trit.), 7 atkovotus kamuolius bei 2 rezultatyvius perdavimus.

Šeimininkų pralaimėjimą dar labiau apkaltino trauma, kurią patyrė Achille Polonara. Italas antrojo kėlinuko pradžioje stipriai pasisuko čiurną ir paliko aikštę, kurioje po šio epizodo daugiau nebepasirodė.

Reguliariajame sezone Vitorijos klubui liko sužaist dvejas rungtynes. Trečiadienį baskų laukia dvikova su Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“, o sekmadienį komanda sezoną užbaigs akistata su Manresos „Baxi“.

„Baskonia“: Zoranas Dragičius 13, Pierria Henry 12, Rokas Giedraitis 11, Alecas Petersas 10 taškų.

„Unicaja“: Jaime Fernandezas 17, Timas Abromaitis 14 (6 atk.kam.), Axelis Bouteille 12, Deonas Thompsonas ir Adamas Waczynski po 10 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)