„Žalgiris“ praėjusią savaitę išvykoje 65:89 patyrė skaudų pralaimėjimą Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkams, o Stambulo „Anadolu Efes“ svečiuose po pratęsimo 111:114 nusileido Vitorijos „Baskonia“ ekipai.

„Į „Anadolu Efes“ sugrįžo pagrindiniai žaidėjai. Tai labai talentinga komanda, ypač puolime, neparanki, daug žaidžia vienas prieš vieną, daug improvizuoja. Varžovai dukart pralaimėjo, tai gal nepalankiausias momentas su jais žaisti, tačiau ir mes esame po pralaimėjimo. Norėtųsi, aišku, išsigydyti traumas, pailsėti, bet niekas to neleidžia. Bandysime reaguoti ir kovoti dėl pergalės“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Pirmąją tarpusavio dvikovą Kaune gruodį 86:60 laimėjo Ergino Atamano auklėtiniai.

„Ten nebuvo blogos rungtynės, tik varžovai pataikė sudėtingus tritaškius metimus atakų pabaigose, įgavo pasitikėjimo, o mums nusviro rankos. Tai nėra patogi komanda, žaidžia plačiai, meta daug tritaškių. Tai – puolimo komanda, su kuria reikia kantriai žaisti, neiti į taškų lenktynes. Mūsų veidas gynybinis, tikiuosi, limituosime jų taškus ir įvelsime juos į savo žaidimą“, – dalijosi savo mintimis apie būsimą dvikovą Stambule „Žalgirio“ strategas.

Praėjusią savaitę „Žalgiris“ pralaimėjo ne tik Eurolygoje, bet ir „Betsafe-LKL“ čempionate – Manto Kalniečio atsisveikinimo rungtynėse Kaune žaliai balti nusileido Jonavos „CBet“.

„Kokios pralaimėjimų priežastys? Jų nėra. Tai smulkūs dalykai – nedidelės traumelės, gal kažkur motyvacijos stoka. Norėtųsi daugiau laiko išsigydyti tas traumeles, geriau pasiruošti, bet tvarkaraštis negailestingas. Turėsime vieną dieną pakeisti arklius ir važiuosime toliau“, – kalbėjo K. Maksvytis, pridūręs, kad komanda gavo pastabą, jog M. Kalnietį išleisti galėjo ir geresnės nuotaikos.

Jis paminėjo, kad Dovydas Giedraitis jau visiškai atsigavęs po traumos, o Arnas Butkevičius ir Tomas Dimša jaučia nedidelius skausmus, tačiau tai jiems netrukdys žaisti.

„Esu kartojęs, stipri komanda yra ne ta, kuri visada laimi, bet ta, kuri išgyvenanti pralaimėjimus, nepradeda griūti iš vidaus. Tikiuosi, supyksime ant savęs, labiau susitelksime ir kovosime dėl pergalės“, – reziumavo K. Maksvytis.

„Žalgiris“ antras rungtynes šią savaitę penktadienį žais namie su Belgrado „Partizan“, o „Anadolu Efes“ išvykoje – su Pirėjo „Olympiakos“.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją