„Žalgiris“ Vokietijos sostinėje išties žaidė lyg negaluodamas, dar prasčiau atrodė Eurolygos autsaideriai.

Vidutiniškai antradienį kauniečiams pavyko mesti tik dvitaškius (50 proc.), tuo metu tritaškių pataikymas tesiekė 17 proc., komanda klupo ir prie baudų metimų linijos (61 proc.), nors iki šiol šioje zonoje paprastai jausdavosi užtikrintai.

K. Maksvytis po mačo pripažino, jog pergalė nebuvo graži.

„Labai sunku laimėti Berlyne. ALBA žaidžia nestandartinį krepšinį, prieš kurį krenta ir grandai – taip pat ir dideliais skirtumais.

Buvo susikaustymo puolime. Be abejo, būtų lengviau, jei ne šitiek pramestų baudų metimų, tik trys pataikyti tritaškiai. Dar galima prisikabinti dėl varžovų puolime atkovotų kamuolių, bet visa kita buvo neblogai. Esu patenkintas, kaip kontroliavome rungtynes per gynybą, kurioje grąžinome savo seną veidą“, – atsiliepė specialistas.

„Žalgirio“ strategas neslėpė, jog prieš mačą stengėsi mobilizuoti komandą pabrėždamas rungtynių svarbą turnyrinei padėčiai. Jo nuomone, tai galėjo lemti žaidimo pobūdį.

„Bandėme sukelti streso žaidėjams, kad jie nebūtų abejingi. Kalėme į galvas, kad tai – svarbios rungtynės, prilygstančios atkrintamosioms.

Manau, dabar tos įtampos kažkiek nusiims. Nereikia nieko naujo išradinėti – kad ir žaidžiame sunkų, negražų krepšinį, bet jis mums atneša pergalių“, – svarstė K. Maksvytis.

„Visišku gimdymu“ antradienio krepšinį Berlyne pavadinęs E. Ulanovas pripažino, jog trenerių akcentuota būtinybė laimėti slėgė psichologiškai, kita vertus, tai privertė pasiraitoti rankoves labiau nei prieš tai Ispanijoje.

„Žinojimas, kad reikia laimėti, gero nepriduoda. Bet kova tikrai buvo tokia, kokios nori treneriai, kokia mus traukė į priekį viso sezono metu.

Manau, pergalę nulėmė gynyba, kietas žaidimas. Ankstesnėse rungtynėse galbūt pernelyg gerbėme Madrido „Real“ ir „Barcelona“, gal ir patys savimi netikėjome. Šįkart varžovas buvo iš kitos lentynos, bet vis tiek buvo velniškai sunku“, – sakė 10 taškų surinkęs puolėjas.

„Nebuvo gražiausios rungtynės, bet mes tokias dažnai laimime. Manau, turime gerų šansų patekti į ketvirtfinalius, nors turnyro lentelėje visi žengia koja kojon“, – pridūrė 14 taškų surinkęs bei savo karjeros rezultatyvumo rekordą Eurolygoje fiksavęs Isaiah Tayloras.

Ketvirtadienį „Žalgiris“ namuose priims Vilerbano ASVEL (Prancūzija), ALBA Berlyne susitiks su Milano „Olimpia“ (Italija).

Pirmajame rate namuose 20 taškų deficitą panaikinęs „Žalgiris“ ALBA įveikė 88:81.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)