Jei Vilniaus ir Klaipėdos komandų serijoje intrigos netrūksta, kita pusfinalio serija tarp Kauno „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ vyko „į vienus vartus“. Žalgiriečiai iškovojo tris triuškinamas pergales ir į finalą žengė laimėję seriją 3-0. Antrose serijos rungtynėse Panevėžyje šeimininkai vertėsi be kelių pagrindinių žaidėjų, o komandos požiūrį į pusfinalio seriją neblogai atspindėjo ir vaizdas „Cido“ arenos tribūnose.

Tuo metu po trečiojo mačo Kaune galvą purtė ir vienas iš „Lietkabelio“ veteranų Darjušas Lavrinovičius.

„Aš prieš šią seriją tikrai tikėjausi, kad mes galime nugalėti „Žalgirį“, o ne taip beviltiškai žaisti, kaip mes šiandien žaidėme. Aš nežinau, ar čia trūkumas motyvacijos, ar kas čia, – nusivylęs rankomis skėsčiojo Darjušas. – Aš visą laiką sakydavau žaidėjams: jūs turite būti motyvuoti ir žaisti motyvuotai, kad kitais metais galbūt patys papultumėte į tą „Žalgirį“. Aš nežinau, prieš ką daugiau turi būti motyvacija, jei ne prieš „Žalgirį“ žaidžiant...“

Ant nuospaudos panevėžiečiams, kuriuos pats treniravo praėjusiame sezone, užminti nusprendė ir K. Maksvytis.

„Esame pasiruošę kautis iš paskutiniųjų, tikrai kitaip, nei kitoje LKL pusfinalio serijoje, – oficialiai „Neptūno“ svetainei pirmadienį pareiškė treneris. – Jėgų taupyti ir ruoštis kovai dėl trečiosios vietos kol kas tikrai nežadame.“

„Kol turime šansų kovoti dėl kelialapio į finalą, tą iš visų jėgų ir darysime. Rankų anksčiau laiko nuleisti tikrai nežadame“, – pridūrė jis.

Anot stratego, rungtyniauti kas dvi dienas nėra paprasta, tad svarbiausia atgauti fizines jėgas ir atstatyti emocinę pusiausvyrą po pralaimėjimo Vilniuje.

Esame pasiruošę kautis iš paskutiniųjų, tikrai kitaip, nei kitoje LKL pusfinalio serijoje.
Kazys Maksvytis

„Nugalės ta komanda, kuriai greičiau pavyks atsistatyti po šeštadienio rungtynių krūvio. Mūsų poroje daug ką lemia smulkios detalės“, – pripažįsta Klaipėdos ekipos treneris.

Šeštadienį trečiose pusfinalio rungtynėse Vilniuje klaipėdiečiaiai keliais taškais pirmavo didžiąją rungtynių dalį, o antrajame kėlinyje buvo įgiję ir 11 taškų pranašumą – 40:29, tačiau turėjo pripažinti varžovų pranašumą 67:74.

Pirmas serijos rungtynes lygiai prieš savaitę Vilniuje uostamiesčio ekipa laimėjo 84:79, praėjusį trečiadienį antrose serijos rungtynėse Klaipėdoje „Lietuvos rytas“ revanšavosi 67:49.

„Esame nusiteikę kovingai ir laukiame gausaus savų sirgalių palaikymo. Jų palaikymas yra labai svarbus. Kai jaučiame jų užnugarį ir palaikančias skanduotes, tada atsiranda papildomų jėgų ir motyvacijos. Kilkime visi kartu į šį audringą mūšį. Bandykime mėlyna banga nuplauti „Lietuvos rytą“, – užsivedęs tiek komandos draugus, tiek Klaipėdos ekipos sirgalius ragino „Neptūno“ komandos kapitonas Simas Galdikas.

Jei šįvakar klaipėdiečiai namuose iškovos pergalę, tada lemiamos serijos rungtynės vyks birželio 6 dieną (trečiadienį) Vilniuje 18.50 val.

„Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis finale kovėsi du pastaruosius sezonus: pernai treniruodamas Panevėžio „Lietkabelį“, užpernai – „Neptūną“.

Abu sykius pusfinalyje pavyko įveikti „Lietuvos rytą“, tačiau šiemet situacija – sudėtingesnė. „Lietuvos rytas“ pirmauja serijoje 2-1 ir šį vakarą galės sugrįžti į finalą.

Nežinau, kaip baigsis sezonas, bet turbūt būsiu dėkingas likimui, kad padėjau išeiti iš pasaulio tėčiui, paskutinius pusę metų buvau šalia jo. Vien tai buvo paskata grįžti į Klaipėdą.
Kazys Maksvytis

Tuo metu bendraudamas su LKL.LT „Neptūno“ treneris atskleidė, kad šių metų atkrintamosios varžybos jam ypatingos. Dėl to jis paprašė šeimos supratimo ir ėmėsi netradicinių žingsnių.

„Mažiau esame pasiskirstę šeimos darbais, – sakė K. Maksvytis. – Iš anksto įspėjau, kad mažiau dalyvausiu vaikų nuvežime į darželį ar panašiai. Ačiū, kad žmona supranta ir pasiima didesnį krūvį.“

Treneris neslėpė, kad po nesėkmių būna ir bemiegių naktų, todėl stengiasi nepersivalgyti ir nevartoti energetinių ar stipriųjų gėrimų.

Be to, K. Maksvyčiui nuo šiol negalėsite perduoti linkėjimų socialiniu tinklu „Facebook“ – jame trenerio tiesiog neliko.

„Nusprendžiau daugiau laiko skirti darbui ar knygų skaitymui, – savo žingsnį aiškino K. Maksvytis. – Turbūt mano draugų ratas pasidarė perdėtai didelis ir sukelia daug nereikalingų emocijų. Esu pritraukiamas prie draugų, prie kurių nenoriu būti pritrauktas. Visur naudoja mano vardą, tad nusprendžiau, kad geriau išsitrinsiu.“

Be to, treneris atskleidė, kodėl praėjusią vasarą grįžo į krepšinį. Anot jo, viena priežasčių – noras būti šalia tėčio, kuris šiemet vasarį mirė.

„Nežinau, kaip baigsis sezonas, bet turbūt būsiu dėkingas likimui, kad padėjau išeiti iš pasaulio tėčiui, paskutinius pusę metų buvau šalia jo. Vien tai buvo paskata grįžti į Klaipėdą“, – tramdydamas ašaras sakė K. Maksvytis.

Duodamas interviu LKL.LT K. Maksvytis taip pat kalbėjo apie „Neptūno“ krizę sezono viduryje, naują valdžią ir pirmąją savo darbovietę – šašlykų kepėjo pareigas: „Jei reikės kažkam – drąsiai gali kviesti – padėsiu“, – šypsojosi šašlykų kepėjo amato nepamiršęs K. Maksvytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)