Lemiamas pusfinalio rungtynes 88:82 laimėjo ir LKL finalą po trejų metų pertraukos pateko „Lietuvos rytas“.

Prasidėjus lemiamam kėliniui „Neptūnas“ pirmavo minimalia persvara (61:60), tačiau dviejų minučių atkarpą 7:0 laimėjęs „Lietuvos rytas“ kiek svariau atitrūko 67:61. Po Mindaugo Girdžiūno tritaškio Kazys Maksvytis plūsdamasis teisėjų adresu siekė kone aikštės vidurį.

Po Chriso Kramerio išprovokuotos pražangos „Neptūno“ trenerių štabas negailėjo karčių žodžių teisėjų sprendimams, kuriems nieko kito neliko, tik skirti techaninę pražangą.

„Norėčiau pasveikinti savo komandą, gal atrodys kad aukštinu saviškius, bet buvome geresni ir galėjome greičiau laimėti šią seriją. Bet yra kaip yra, pralaimėjome 2-3.

Šiame mače gavome 37 pražangas, o varžovai 22. Tai daug ką pasako. Pražangas rinkę mūsų žaidėja išsibaudavo, be to, mes metėme 26 baudas, o varžovai – 44.

Nieko nesakau apie teisėjus, aš kalbu apie tik apie krepšinį. Šie mano minėti skaičiai yra pakankamai iškalbingi“, – po mačo teigė K. Maksvytis.

– Turite priekaištų arbitrams?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas K. Maksvytis.

– Turiu omenyje krepšinio žaidimą, niekam nepriekaištauju. Kas supranta krepšinį, žino, apie ką aš kalbu. Užtenka pažiūrėti į baudų metimų skaičių.

– Tačiau ar teisėjai kalti, kad Laimonas Kisielius prametė 7 tritaškius būdamas laisvas?

– Aš nesakiau, kad teisėjams turiu priekaištų. Taip, viena iš pralaimėjimų priežasčių - ir nepataikyti tolimi metimai. Mes ieškojome spragų varžovų gynyboje ir vienas variantų buvo nubausti tolimais metimais. Deja, tai nepavyko.

– Ką turėjote omenyje sakydamas, kad galėjote laimėti seriją anksčiau?

– Labai gerai žaidėme trečiose rungtynėse. Viskas galėjo verstis kitaip. Dabar yra kaip yra.

– Nemanote, kad turėsite mažiau jėgų už „Lietkabelį“?

– Ne, nemanau. „Lietkabeliui“ kilo dilema, ką veikti per tą laiką – sportuoti ar daryti fizines treniruotes. Iki sekmadienio turime laiko atsistatyti. Tikiuosi, kad būsime geresniame rungtynių ritme.

– S. Galdikas buvo pakeistas jau po pirmų 30 sek., kas nutiko?

– Jam buvo sumušta krūtinė, bet vėliau viskas buvo gerai, nebesiskundė skausmais.

***

Mažojo finalo serija iki trijų pergalių startuos birželio 10 dieną Klaipėdoje. Joje dėl bronzos apdovanojimų „Neptūnas“ susikaus su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ pusfinalio serijos rezultatai:

Gegužės 28 d. Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“ 79:84

Gegužės 30 d. Klaipėdos „Neptūnas“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ 49:67

Birželio 2 d. Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“ 74:67

Birželio 4 d. Klaipėdos „Neptūnas“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ 74:70

Birželio 6 d. Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“ 88:82

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)