Kelią šalies krepšinio hegemonams pastojo nuostabų sezoną žaidžiantis Panevėžio „Lietkabelis“, kuris triumfavo pusfinalio serijoje 3:1 ir išvertė žalgiriečius iš sosto. Tiesa, kas užims atsilaisvinusį krėslą, dar spręsis didžiajame finale.

Ketvirtą ir, kaip paaiškėjo lemiamą dvikovą, panevėžiečiai laimėjo pakankamai užtikrintai – 86:75.

„Lietkabelio“ vyrai LKL Superfinale žais antrą kartą per klubo istoriją – pirmą sykį tai nutiko 2017-aisiais, kai Panevėžio ekipą treniravo dabartinis „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis.

„Sveikinu „Lietkabelį“ su išėjimu į kitą etapą. Nors nesinori sutikti, kad jie stipresni, bet skaičiai rodo ką kita: jie laimėjo paskutines trejas rungtynes iš eilės ir seriją 3:1. Gaila, bet tenka pripažinti pralaimėjimą.

Nespėjome surasti gero ritmo. Nepadėjo ir tai, kad Edgaras Ulanovas buvo iškritęs. Neturėjome, kur trauktis, šiandien leidome E. Ulanovą ir į startą. Ačiū Dievui, kad jam neatsinaujino trauma.

Ieškojome išeičių iki galo, kuris mūsų žaidėjas labiau tinka, reagavome, bet „Lietkabelis“ buvo geriau susižaidęs.

Liūdime dėl šios nesėkmės. Aš nesu tas, kuris pradėtų pirštais rodyti ar į žaidėjus, ar į laiko stoką. Prisiimu kaltę, laiko buvo pakankamai. Nepavyko nuteikti žaidėjų“, – spaudos konferencijoje kalbėjo K. Maksvytis.

Paklaustas, ar nesigaili, kad ėmėsi gelbėti „Žalgirio“ dar šį sezoną, Kazys teigė, jog savo sprendimo nekeistų.

„Nesigailiu. Ne vienas man yra sakęs, kad man būtų patogiau ateiti nuo nuo rugsėjo, turėti daugiau pasiruošimo ir kažkiek daugiau savo žaidėjų pasirinkti. Bet aš visą karjerą taip dariau. Kai tu gauni tokį pasiūlymą, eini į bet kokią situaciją. Atėjau galvodamas, kad susitvarkysiu jau ir šį sezoną bei šiek tiek pasiruošiu kitam. Visada einu sunkiais keliais ir nesirenku, kur lengviau ir patogiau“, – sakė jis.

„Žalgirio“ vairininkas krimtosi, kad Kauno komanda šį sezoną atrodo taip blankiai – atkrintamosiose pralaimėjo visus keturis mačus, žaistus išvykose.

„Pralaimėjimų buvo labai daug ir jie neprikėlė. Tų pamokų buvo nemažai – pradedant Eurolygos tai persikėlė ir į LKL. Reikia daryti pasikeitimus, reikia atletiškumo, šviežio kraujo. Ne be reikalo toks sezonas ir tiek pasikeitimų tiek tarp žaidėjų, tiek tarp trenerių. Vadinasi, komanda šį sezoną serga ir nepavyksta jos taip lengvai išgydyti.

Nesinori drastiškai kalbėti, nes tai būtų nepagarba ir sau, ir žaidėjams. bet nepavyksta jos pagydyti. Visi stebisi, kodėl „Žalgiris“ šiemet pralaimi, bet taip jau yra, „Žalgiris“ pralaimi, nes turi problemų. Pralaimėjimai tikrai nestiprina komandos“, – dėstė K. Maksvytis.

Kazys nepamiršo pagirti ir „Lietkabelio“, o apie kovą mažajame finale su Šiaulių „Šiauliais-7bet“ tikino dar nesusimąstęs.

„Dar nebuvo apie tai kada pagalvoti. Mintys vis dar buvo tos, kad šiandien laimėsime ir turėsime šansų kovoti dėl finalo. O dėl trečios vietos – nežinau... Aišku, reikia kovoti. Be abejo, medalis yra medalis, bet „Žalgiriui“ trečia vieta, dėl kurios dar reikės pakovoti, yra ne rodiklis“, – atviravo treneris.

Santūrusis Nenadas Čanakas šį kartą leido sau pademonstruoti daugiau emocijų.

„Dabar labai sunku pasakyti ką nors protingo. Didžiuojuosi savo žaidėjais ir esu laimingas šią akimirką, bet mūsų darbas dar neatliktas. Turime pailsėti ir pasiruošti finalui.

Pradėjome sutrikę, bet aš to tikėjausi. Grįžome į kovą dėl savo gynybos, o tada pagavome ritmą puolime. Bet žinote, „Žalgiris“ – čempionų komanda, jie nepasidavė ir šoko ant mūsų. Buvo labai sunku. Mes irgi atidavėme visas jėgas, kai kurie žaidėjai net pradėjo šlubčioti. Galų gale manau, kad mes nusipelnėme finalo.

Esu laimingas dėl komandos, su kuria dirbu jau kelerius metus, man tai labai svarbu. Tai – mano pirmasis lygos finalas. Galbūt sezono pradžioje to atvirai ir nesakiau, bet tikėjausi, kad šiemet nukeliausime į du finalus. Ir mes tai pasiekėme. Bet mes finale esame ne tik tam, kad jame pabūtume. Stengsimės būti konkurencingi ir tapti čempionais“, – kalbėjo jis.

Komentuodamas komandos sėkmės paslaptį specialistas iš Serbijos dviračio neišradinėjo.

„Nemanau, kad yra kažkokia paslaptis. Neturime žvaigždžių, bet kovojame kaip komanda ir tikime tuo, ką darome. Turime puikių charakterių grupę, žaidėjų chemija yra neįtikėtina. Tai man yra pavyzdys, kad svarbiausia yra net ne žaidėjų meistriškumas, o komandinė dvasia. Tada viskas tampa įmanoma. Tačiau dar neatlikome savo darbo“, – pakartojo jis.

Atskirą padėką treneris skyrė net 6480 žiūrovų, kurie suplūdo į „Cido“ areną.

„Buvo neįtikėtina atmosfera. Nors aš esu iš tokios šalies, kur tai yra įprasta, bet čia negalėjo būti geresnė. Visi jautėme tą palaikymą. Dėkoju visiems fanams. Tikiuosi, jie palaikys mus toliau ir ne mažiau aktyviai nei šiandien“, – vylėsi jis.

N. Čanakas trumpai pažvelgė ir į priekį – į laukiantį finalą.

„Rytas“ parodė, kad yra geriausia lygos komanda ir tapo reguliariojo sezono nugalėtoju. Pagarba jiems už tai. Jie turi puikų trenerį, nuostabią komandą ir žaidžia gerą krepšinį.

Su jais šį sezoną turėjome ketverias sunkias rungtynes. Netikiu, kad finale gali būti kažkokių didelių taktinių siurprizų, bet pamatysime.

Privalau pasakyti, kad nugalėti „Žalgirį“ tris kartus iš eilės yra neįtikėtina. Iš savo vaikystės Zagrebe pamenu tas „Žalgirio“ ir „Cibonos“, Arvydo Sabonio ir Draženo Petrovičiaus kovas. Taigi žinau, kas yra „Žalgiris“, ir man yra neįtikėtina nugalėti jį tris kartus paeiliui.

Prieš „Rytą“ bus labai sunku. O daugiau apie finalą kol kas nieko protingo negaliu pasakyti, atsiprašau“, – pareiškė Nenadas.

Pirmąją šio LKL pusfinalio mačą Kaune „Lietkabelis“ pralaimėjo „Žalgiriui“ 70:71, bet vėliau pasiekė tris pergales iš eilės – 79:55 namuose, 73:69 išvykoje ir 86:75 vėl savo arenoje.

Primename, kad kitame LKL pusfinalyje Vilniaus „Rytas“ rezultatu 3:1 susitvarkė su Šiaulių „Šiauliais-7bet“. Būtent vilniečiai LKL finalo serijoje iki keturių pergalių ir turės namų aikštės pranašumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)