„Sudarinėjant sąrašą iššūkių buvo nemažai, ypatingai, bandant surinkti geriausius žaidėjus. Surinkti žaidėjus į Europos čempionatą nebus problemų, manau, jog turėsime visus stipriausius žaidėjus, tačiau surinkti į langą buvo iššūkių. Priežasčių keletas – ilgai besitęsiantys klubiniai čempionatai, nuovargis, traumos. Visų antra – asmeniniai reikalai, vestuvės, krikštynos“, – mintimis dalijosi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

Rimta paspirtimi FIBA pasaulio čempionato atrankos mačuose su Bulgarija ir Čekija taps iš Eurolygos klubų prisijungiantys Marius Grigonis ir Tadas Sedekerskis.

„Anksčiau čempionatą baigę žaidėjai nori sportuoti, nori įgyti formą. Individualiai sportuoja M. Grigonis, prisijungęs prie rinktinės, manau, bus lyderis tiek lange, tiek čempionate. T. Sedekerskis savo klube gavo šiek tiek mažiau žaidybinio laiko, rinktinėje tikisi jo gauti daugiau“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės marškinėlius apsivilks Ignas Brazdeikis ir Arnoldas Kulboka, o būsimas rungtynes K. Maksvytis įvardija, kaip gerą laiką įsitikinti žaidėjais: „Turime iššūkį laimėti du atrankos lango mačus, tačiau tai bus gera proga tiek mums, tiek krepšinio gerbėjams juos pamatyti.“

NBA žaidžiantys Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis nerungtyniaus FIBA Pasaulio taurės atrankos lange dėl draudimo sąlygų, tačiau jau rugpjūčio mėnesio pradžioje prisijungs prie stovyklos ir kartu su rinktine ruošis Europos čempionatui.

Lietuvos rinktinės sudėtis

1Arnas VeličkaNeapolio „GeVi Basket“ (Italija)
2Arnoldas KulbokaŠarlotės „Hornets“ (NBA)
3Donatas SabeckisŠiaulių „Šiauliai-7bet“
4Eigirdas ŽukauskasBursos „Tofaš“ (Turkija)
5Gytis MasiulisBilbao „Surne Basket“ (Ispanija)
6Gytis RadzevičiusVilniaus „Rytas“
7Ignas BrazdeikisOrlando „Magic“ (NBA)
8Karolis LukošiūnasKauno „Žalgiris“
9Laurynas BirutisKauno „Žalgiris“
10Marius GrigonisMaskvos CSKA
11Martynas EchodasVenecijos „Umana Reyer“ (Italija)
12Regimantas MiniotasKauno „Žalgiris“
13Tadas SedekerskisVitorijos „Baskonia“ (Ispanija)
14Tomas DimšaTrevizo „NutriBullet“ (Italija)
15Vytenis ČižauskasDordonės „Boulazac“ (Prancūzija)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmąsias kontrolines rungtynes Rygoje žais jau birželio 22-ąją su Latvijos rinktine, o jau birželio 26-ąją Šiauliuose dar kartą susikaus su latviais.

Pasaulio čempionato atrankos varžybų langą lietuviai liepos 1-ąją pradės išvykoje rungtynėmis su Bulgarija, o namuose Klaipėdoje liepos 4-ąją priims čekus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją