Nors „Neptūnas“ laimėjo antrąsias serijos rungtynes Panevėžyje, kur vyks ir ketvirtosios, K. Maksvytis džiūgauti nesiruošė. Strategas tikino, kad komanda negali atsipalaiduoti, nors iškovojo dvi pergales iš eilės.

„Krepšinyje viskas yra ganėtinai paprasta. Pergalės gerina komandinę dvasią, o pralaimėjimai atvirkščiai. Iškovojome dvi pergalės iš eilės, kurios užaugino pasitikėjimą ir užkėlė emocijas. Liko neatsipalaiduoti ir užbaigti seriją“, – teigė K. Maksvytis.

„Neptūnas“ šiame susitikime suklydo 18 kartų, tačiau klaipėdiečių vyriausiasis treneris pripažino, kad tai yra nuovargio pasekmė.

„Nuovargis, sezono pabaiga, stresas. Viskas susideda ir klaidos kartais būna išprovokuotas, nors dažnai klydome ir patys. Atkrintamosiose žaidžiame su dideliu klaidų kiekiu“, – pridėjo K. Maksvytis.

Rungtynių pabaigoje „Neptūnas“ pabėgo nuo savo varžovų (74:61), tačiau tada panevėžiečiai surengė spurtą 10:2 ir sumažino deficitą iki penkių taškų. Jo metu „Lietkabelio“ priekinę liniją sudarė Donatas Tarolis ir Žygimantas Skučas, o K. Maksvytis pripažino, kad jo ekipa per lėtai prisitaikė prie tokio penketo.

„Pirmose rungtynėse buvo labai sunku žaisti prieš brolius, tačiau šįkart varžovai perėmė iniciatyvą, kai žaidė žemu penketu. Galbūt per vėlai prisitaikėme prie jų žemo penketo. Jie kaitaliojo gynybas, o mes per vėlai prisitaikėme“, – pripažino K. Maksvytis.

Tuo tarpu „Lietkabelio“ treneris Ramūnas Butautas pripažino, kad jo auklėtiniai patys leido „Neptūnui“ pabėgti. Dar pirmajame kėlinyje klaipėdiečiai pirmavo 18:4.

„Yra posakis, kad komanda žaidžia taip, kaip leidžia varžovai. Mes šiandien nuo pat pradžių buvome apsnūdę ir mums reikėjo didelio sukrėtimo, kad sugebėtume sugrįžti į rungtynes. Norėjome užbaigti seriją Panevėžyje, bet vis dėlto reikės sugrįžti į Klaipėdą, aš tikiuosi“, - teigė R. Butautas.

Vis dėlto treneris teigė, kad nukabinti nosių kol kas dar nereikia.

„Čia yra krepšinis. Aš pasakiau žaidėjams, kad nėra ko nusiminti ir turime galvoti apie kitas rungtynes. Lyg ir susikūrėme progas ir negalime sakyti, kad jie mus uždusino gynyboje, kad net negalėjome laisvi mesti, ar susikurti progos iš po krepšio. Mes net baudas pramesdavome. Po to kai sumetėme baudas, tai pradėjome vytis, o pradžioje viską pro šoną mėtėme. Vyrai tikrai pergyvena, bet turime pasistengti, kad sugrįžtume dar čia“, – pridėjo R. Butautas.

Vaidas Čepukaitis pakilęs nuo suolo žaidė vos 2:21 min. ir iškart vėl sėdo ant suolo. Krepšininkas antroje sezono pusėje visiškai neprimeta to žaidėjo, kuris pernai pretendavo net į naudingiausio reguliaraus sezono žaidėjo titulą.

„Mums reikėjo praplėsti žaidžiančių krepšininkų gretas. Čia – atkrintamosios, visi stengiasi išlaikyti šviežumą ir praplėsti suolelį. Viskas buvo logiškai mąstoma ir daroma. Įvyko taip, kad komanda blogai žaidė, reikėjo vytis ir mes tada pasirinkome kitus žaidėjus.

Čia gal reikėtų kalbėti apie psichologo tyrimus. Vaidas yra tikrai pajėgus krepšininkas, aš jam jaučiu simpatiją, tačiau treneris tave gali išmokyti varytis kamuolį, derinį, bet į galvą neįlįs.

Pats žaidėjas turi susitvarkyti su savo nervų sistema, čia – profesionalus sportas ir pasiteisinimų negali būti“, – teigė strategas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)