„Labai džiaugiuosi tuo, kad pagaliau pradėsime stovyklą. Galbūt turime ir ne visus žaidėjus, kuriuos norėjome matyti, bet buvo nelengva visus suburti po ilgo sezono. Taigi, dabar matome kažkiek pajaunintą rinktinę, tačiau alkanesnę rinktinę. Mūsų tikslas „lange“ išlieka laimėti abejas rungtynes, taip pat pasitikrinti jėgas kontroliniuose susitikimuose“, – „Krepšinio namuose“ surengtame renginyje teigė K. Maksvytis.

Kol kas visas ketverias rungtynes pasaulio čempionato atrankoje laimėjusi Lietuvos rinktinė liepos 1-ąją išvykoje žais su Bulgarija, o liepos 4-ąją namuose priims Čekijos krepšininkus.

Dar prieš tai mūsiškių laukia dvejos kontrolinės rungtynės su latviais – birželio 22-ąją Rygoje ir birželio 26-ąją Šiauliuose.

Likus parai iki treniruočių stovyklos pradžios K. Maksvytis į rinktinę pakvietė papildomą vidurio puolėją – pernai Klaipėdos „Neptūne“ žaidusį Beną Griciūną. Kaip teigė pats treneris, aukštaūgis į Lietuvą atkeliavo iš JAV.

„Neslėpsiu, kad planai buvo kiek kitokie, tačiau Markas Blaževičius nusprendė susitelkti ties savo ateitimi ir rinktinei šią vasarą nepadės, Martynas Echodas vėluoja atvykti. Taigi, teko skambinti Benui, kuris iš karto sutiko padėti ir ilgai negalvojęs jau kitą dieną atsidūrė Lietuvoje. Matosi, kad krepšininkas alkanas – kaip ir visa komanda“, – tvirtino K. Maksvytis.

Pirmą kartą savo dispozicijoje treneris turės ir iš JAV atvykusį puolėją Igną Brazdeikį, nekantraujantį išmėginti jėgas rinktinės gretose. Įvertinti 23-ejų krepšininko galimybes smalsu ir pačiam K. Maksvyčiui.

„Bus tikrai labai įdomu pasižiūrėti, „pačiupinėti“ žaidėją. Kaip girdite ir kaip jis pats sakė dabar, entuziazmo netrūksta“, – sakė ir Lietuvos rinktinę, ir Kauno „Žalgirį“ treniruojantis žemaitis.

Būtent su „Žalgirio“ žaidėju E. Ulanovu ir buvo susijusi viena iš K. Maksvyčio paskelbtų naujienų.

Paklaustas, ar visi kiti ryškiausi NBA ir Eurolygoje žaidžiantys krepšininkai sutiks padėti Lietuvos rinktinei rugsėjį Vokietijoje vyksiančiame Europos čempionate, treneris pripažino: „Turėjau pokalbius su visais. Komandai dėl asmeninių priežasčių nepadės vienintelis Edgaras Ulanovas. Visi kiti šią vasarą atvyks į rinktinę.“

Europos čempionatas prasidės rugsėjo 1 dieną.

Lietuvos rinktinės dabartinė sudėtis

1Arnas VeličkaNeapolio „GeVi Basket“ (Italija)
2Arnoldas KulbokaŠarlotės „Hornets“ (NBA)
3Benas GriciūnasKlaipėdos „Neptūnas“
4Donatas SabeckisŠiaulių „Šiauliai-7bet“
5Eigirdas ŽukauskasBursos „Tofaš“ (Turkija)
6Gytis MasiulisBilbao „Surne Basket“ (Ispanija)
7Gytis RadzevičiusVilniaus „Rytas“
8Ignas BrazdeikisOrlando „Magic“ (NBA)
9Karolis LukošiūnasKauno „Žalgiris“
10Laurynas BirutisKauno „Žalgiris“
11Marius Grigonissezono metu paliko Maskvos CSKA
12Martynas EchodasVenecijos „Umana Reyer“ (Italija)
13Regimantas MiniotasKauno „Žalgiris“
14Tadas SedekerskisVitorijos „Baskonia“ (Ispanija)
15Tomas DimšaTrevizo „NutriBullet“ (Italija)
16Vytenis ČižauskasDordonės „Boulazac“ (Prancūzija)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)