„Turėjome ilgesnę pertrauką, tad nemažai dėmesio skyrėme sau, turėjome galimybę pasitreniruoti, grįžti į ritmą. Turėjome gerą procesą, visi žaidėjai pasiruošę dvikovai. Aišku, „Barcelona“ padarė tą patį, ką ir mes“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Pirmąsias šio sezono tarpusavio rungtynes Kaune „Žalgiris“ laimėjo 73:72, o 15 taškų į savo buvusios komandos krepšį sumetė dabar vienas iš „Žalgirio“ lyderių Rolandas Šmitas.

„Nereikia nė sakyti, kad tai – talentinga komanda, vadovaujama topinio Eurolygos trenerio. „Barcelona“ yra labai gerai puolanti, puikiai tritaškius metanti (pirmoji pagal pataikymo procentą Eurolygoje) komanda, tad mūsų laukia didžiulis iššūkis, kaip suvaržyti varžovų puolimą jų aikštėje. Laukia sunkios rungtynės prieš elitinę komandą, kuri yra turnyro lentelės viršūnėje. Savaitę joms ruošėmės“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Paprašytas išskirti kažką iš varžovų, „Žalgirio“ treneris neabejodamas bedė pirštu į Cory Higginsą: „Jei reikėtų paimti vieną žaidėją kitam sezonui į „Žalgirį“, tai imčiau C. Higginsą. Nesvarbu būtų jo charakteris ar galimos traumos. Jis nepaprastai talentingas tiek gynyboje, tiek puolime. Apskritai visi žaidėjai, net ir aukštaūgiai yra mobilūs, gali keistis ginamaisiais, mesti tolimus metimus. Tai įvairiapusė komanda, nėra lengva ruoštis prieš ją žaisti.“

Jis pabrėžė, kad katalonai be žaidimo du prieš du puikiai juda situacijose be kamuolio, daro užtvaras metikams. „Neabejotinai skirsime daug dėmesio jų metikams, žaidimo vienas prieš vieną stabdymui“, – kalbėjo strategas.

Pastaruoju metu Barselonos ekipoje puikiai žaidžia Rokas Jokubaitis, kuris vidutiniškai per rungtynes pelno 5,5 taško, atkovoja 1,7 kamuolio, atlieka 2,2 rezultatyvaus perdavimo ir renka 6 naudingumo balus.

„Rokas turi svarbų vaidmenį, žaidžia neblogai paskutiniu metu. Tokiam jaunam žaidėjui kiekvieni metai yra gera patirtis ir tikiuosi, tą patirtį jis atneš ir į rinktinę“, – pastebėjo K. Maksvytis.

Jei pirmoje sezono dalyje „Barcelona“ dar žaidė be Nikolos Mirotičiaus, tai dabar situacija skirtinga ir „Žalgiryje“, kuris verčiasi be tuomet žaidusių Keenano Evanso ir Tylerio Cavanaugh. „Bus visai kitos rungtynės, laimėti išvykoje bus daug sunkiau“, – sakė treneris.

Jis vylėsi, kad komandai labiau pagelbės neblogai treniruotėse atrodantis Isaiah Tayloras: „Edgaras Ulanovas ir Lukas Lekavičius prieš savo buvusį trenerį gali sužaisti labai gerai arba labai blogai. Tikiuosi, kad bus labai gerai.“

Rungtynių Barselonoje ketvirtadienį pradžia – 20.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją