Artėjant mačui vyrų rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis pristatė žaidėjų keturioliktuką, kurie į pasirengimo stovyklą rinksis jau pirmadienį (vasario 21 d.).

Nepaisant Eigirdo Žukausko ir Eimanto Bendžiaus praradimų, rinktinei padės Kauno „Žalgirio“ puolėjas Regimantas Miniotas.

„Pasikeitimų bus, tačiau rinktinės branduolys išlieka. Paskutinė informacija buvo apie E. Bendžių, su kuriuo palaikėme ryšį, tačiau jis vis dar turi teigiamą koronaviruso testo rezultatą. Jis pats pareiškė norą – jeigu būtų pasveikęs, tikrai būtų atvykęs.

Iki pat paskutinės dienos laukėme daktarų informacijos apie E. Žukauską. Dėl šių priežasčių reikėjo atlikti pakeitimus, tačiau manau, jog jie nebus itin ryškūs – išlaikėme branduolį, pasipildėme galbūt šiek tiek kitokiais žaidėjais“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Lyginant su 2021-ųjų lapkritį vykusiu pirmuoju FIBA 2023-ųjų metų Pasaulio taurės atrankos langu rinktinėje išvysime penkis naujus, tačiau visiems gerai pažįstamus veidus – Vaidą Kariniauską, Kristupą Žemaitį, Martyną Sajų, Gytį Radzevičių ir, jau minėtąjį, R. Miniotą.

Kalbėdamas apie būsimą varžovę Bosniją ir Hercegoviną rinktinės vyriausiasis treneris atskleidė, jog laukia kietos kovos.

„Kreipėme dėmesį ir į laukiantį varžovą, kadangi tai yra agresyviai, ypatingai savo arenoje, žaidžianti komanda. Visų pirma, su bosniais reikės atstovėti fizinėje kovoje. Liaudiškai tariant – pirmiausiai bus muštynės ir tik po to prasidės krepšinis“, – apie bosnių žaidimo stilių mintimis dalijosi K. Maksvytis.

Beje, tą pačią dieną, vadario 24-ą, kuomet svečiuose Lietuva susitiks su bosniais, Eurolygos 27-ame ture Kauno „Žalgiris“ namuose priims Madrido „Real“ ekipą.

Artimiausios rungtynės:

  • vasario 24 d. 21 val. Bosnija ir Hercegovina – Lietuva
  • vasario 27 d. 19:30 val. Lietuva – Bosnija ir Hercegovina („Avia Solution Group“)

Standings provided by SofaScore LiveScore
ŽaidėjasKlubas
Arnas ButkevičiusVilniaus „Rytas“
Gytis MasiulisBilbao „Surne“ (Ispanija)
Gytis RadzevičiusVilniaus „Rytas“
Kristupas ŽemaitisPanevėžio „Lietkabelis“
Laurynas BirutisSantjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“ (Ispanija)
Margiris NormantasVilniaus „Rytas“
Martynas EchodasVenecijos „Umana Reyer“ (Italija)
Martynas SajusBairoito „Medi“ (Vokietija)
Mindaugas GirdžiūnasVilniaus „Rytas“
Osvaldas OlisevičiusEmilijos Redžo „UnaHotels“ (Italija)
Regimantas MiniotasKauno „Žalgiris“
Tomas DimšaTrevizo „NutriBullet“ (Italija)
Vaidas KariniauskasVilniaus „Rytas“
Vytenis ČižauskasDordonės „Boulazac“ (Prancūzija)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)