„Iškovojome pergalę, bet norėjosi didesnio progreso. Buvo gerų atkarpų, bet tų atkarpų neišlaikėme. Didžiausi priekaištai – gynybai. Žinojome, kad estai gerai meta tritaškius, bet gynėmės pernelyg pasyviai ir leidome pataikyti 14. Varžovai taip pat atkovojo per daug kamuolių“, – apgailestavo K. Maksvytis.

Prieš tris dienas Klaipėdoje lietuviai nugalėjo Estijos nacionalinę komandą 84:70. Šį kartą Lietuvos rinktinei padėjo Ignas Brazdeikis, kuris su 16 taškų buvo rezultatyviausias. 15 taškų pridėjo Lukas Lekavičius. Poilsio šį kartą gavo Marius Grigonis, o vis dar nerungtyniavo Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis ir Mindaugas Kuzminskas.

„Gerai buvo tai, kad kelis kartus gerai pavyko paspausti kamuolį, perimti kamuolį, išbėgti į greitą puolimą. Parotavome žaidėjus, iškovojome pergalę, bet progreso norėtųsi didesnio“, – sakė rinktinės vairininkas, prabilęs ir apie atkaklią aukštaūgių konkurencinę kovą ir šį mačą jau stebėjusius NBA vidurio puolėjus.

„Konkurencinė kova vyksta. Gyčio Masiulio galimybes šiek tiek apsunkina skaudanti čiurna, na o Martynas Echodas yra vienas iš geriausių mūsų didelių. Kalbant apie Joną Valančiūną ir Domantą Sabonį, kelias rungtynes sužaidėme be jų, dabar reikės išmokti žaisti su jais“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Treneris atskleidė, kad kituose draugiškuose mačuose didesnis dėmesys bus skiriamas būtent rinktinės lyderiams, tačiau klausimai dėl galutinės rinktinės sudėties taip pat dar nėra atsakyti.

„Turbūt tai buvo paskutinės rungtynės, kuriose koncentravomės į žaidėjus, kurie pateks į rinktinę arba ne. Dabar koncentruosimės į pagrindinius žaidėjus. Kažkokius atsakymus į klausimus dėl galutinės sudėties gavome, bet klaustukų vis dar yra.

Progresas netenkina, bet konkurencija vyksta toliau, ji vyksta ir treniruotėse, tuo esu patenkintas. Netrukus mažinsime žaidėjų skaičių, po šių rungtynių pradėsime labiau fokusuotis į du penketus, į pagrindinius žaidėjus“, – dėstė K. Maksvytis.

Rinktinės vairininkas taip pat užsiminė apie naująjį rinktinės kapitoną. Juo tapo J. Valančiūnas.

„Nebuvo klausimų. Balsavimo nebuvo. Trenerių kolektyvas nusprendė, kad Jonas pagal savo įtaką ir balso įtaką yra didžiausias. Marių palikome vicekapitonu, jis taip pat turi rūbinėje nemažą įtaką“, – sakė K. Maksvytis.

Likęs rinktinės kontrolinių rungtynių tvarkaraštis

Prieš Europos čempionatą, startuosiantį rugsėjo 1 dieną, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lauks dar 5 kontrolinės rungtynės:

  • rugpjūčio 10 d. (Kaune) su Suomija;
  • rugpjūčio 11 d. (Vilniuje) su Suomija;
  • rugpjūčio 16 d. (išvykoje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 18 d. (Vilniuje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 19 d. (Vilniuje) su Nyderlandais.


Paskutinę rugpjūčio savaitę lietuvių lauks FIBA 2023 metų pasaulio čempionato atrankos mačai su Vengrija (rugpjūčio 24 d. išvykoje) ir Juodkalnija (rugpjūčio 27 d. Kaune).

Visas rinktinės kandidatų šešioliktukas (žaidėjas, klubas):

Arnas ButkevičiusKauno „Žalgiris“
Domantas SabonisSakramento „Kings“
Eigirdas ŽukauskasVilniaus „Wolves“
Donatas TarolisPodgoricos „Budučnost“
Gytis MasiulisVilniaus „Rytas“
Ignas BrazdeikisKauno „Žalgiris“
Jonas ValančiūnasNaujojo Orleano „Pelicans“
Kristupas ŽemaitisVilniaus „Wolves“
Laurynas BirutisKauno „Žalgiris“
Lukas LekavičiusKauno „Žalgiris“
Marius GrigonisAtėnų „Panathinaikos“
Martynas EchodasVilniaus „Rytas“
Mindaugas KuzminskasBe klubo
Rokas GiedraitisVitorijos „Baskonia“
Rokas JokubaitisBarselonos „FC Barcelona“
Tomas Dimšapraėjęs sezonas - Trevizo „NutriBullet“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją