Vos 1,3 tūkst. – tiek žiūrovų susirinko į Nemuno salą pasižiūrėti, kaip etatiniai šalies čempionai pirmą sykį istorijoje startuos grumtynėse dėl bronzos medalių su „Šiauliais“.

Kankinančia pareiga tapusią seriją iki keturių pergalių šeimininkai pradėjo rezultatu 92:75.

„Esame profesionalai, galų gale, turime kažkokias ambicijas. Ir taip jau gėda į miestą išeiti. Bet šiaip būčiau už tai, kad po pusfinalių kaip Ispanijoje ar kitose šalyse trečią vietą automatiškai skirtų komandai, reguliariajame sezone užėmusiai aukštesnę vietą“, – paklaustas, ar buvo sunku nuteikti komandą paskutiniam sezono formalumui, sakė K. Maksvytis.

Nors motyvacijos gal ir stinga, trečiadienį jo auklėtiniai tritaškius metė taikliai kaip niekad – net 61 proc. tikslumu.

„Buvau patenkintas puolimu. Kamuolys judėjo gerai, pataikėme, ir tai atrišo rankas, ko trūko anksčiau – turbūt iki šiol ne visi su įtampa susitvarkėme. Bet gynyboje galėtume pasistengti labiau, nes negalime eiti į taškų lenktynes su „Šiauliais“, – rungtynes komentavo K. Maksvytis.

„Žalgirio“ dvyliktuke vėl vietos neatsirado Marekui Blaževičiui, nebuvo šįkart ir Tai Websterio. Klubas teigia, jog zelandas liko neregistruotas dėl kojos traumos – pasak K. Maksvyčio, kitose rungtynėse jis dar gali pasirodyti.

Primename, kad būtent T. Websterį po paskutinių Panevėžio „Lietkabeliui“ pralaimėto pusfinalio rungtynių sirgaliai nufilmavo leidžiantį laiką viename Kauno barų – kelių kitų už kadro likusių žalgiriečių kompanijoje.

„Visi ten dalyvavę žaidėjai gavo pinigines baudas, o daugiau nenoriu plėstis, tai – klubo vidaus reikalas. Tiesiog blogas laikas, bloga ir situacija“, – apie dalies gerbėjų pasipiktinimą sukėlusį vaizdo įrašą atsiliepė K. Maksvytis.

Sulaukęs klausimo apie kito sezono sudėties komplektaciją, 44-erių specialistas teigė mintyse pergrupuojantis komandą.

„Ir ketvirtfinalis, ir pusfinalis davė kažkiek atsakymų. Galbūt ir šita serija jų dar duos. Be abejo, kažkokios mintys susiformavo, darbai vykdomi. Bet nenoriu statyti vežimo priešais arklį – palauksime, kol baigsis sezonas“, – nesukonkretino treneris.

Tuo metu jo tiesioginis oponentas Antanas Sireika siūlė varžovams neatsipalaiduoti ir tvirtino, jog namuose „Šiauliai“ žais kitaip.

„Šiauliuose bus visai kitokia kova. Šįkart jie tiesiog apgavo mus. Kai reikėjo pataikyti su „Lietkabeliu“, tai viską mesdavo pro šalį, o šiandien kiek meta – viskas krenta. Net apšaukiau Artūrą Milaknį: sakau, tu pataikyk tada, kai reikia.

Ir Pauliui Jankūnui, Mantui Kalniečiui priekaištavau: kodėl dabar gadinate „Šiaulių“ šventę? Po dešimties metų patekome į stipriausių ketvertą ir turime dėl bronzos žaisti su „Žalgiriu“... Juokai juokais, bet išbandymai matyt tenka stipriems vyrams. Pasistengsime kažką daryti kitaip“, – spaudos konferencijoje kalbėjo A. Sireika.

66-erių specialistas taip pat sutiko pateikti savo prognozę finalui – jo nuomone, nauju LKL čempionu taps šiauliečius pusfinalyje pranokęs Vilniaus „Rytas“.

O K. Maksvytis apie finalą mieliau visai nebegalvotų.

„Finalas, kai nesi jo pagrindinis aktorius, nekelia didelio susidomėjimo. Sveikinu abi komandas, šaunuoliai. Bet nemėgstu būti žiūrovas“, – paaiškino „Žalgirio“ vairininkas.

Iki šiol „Žalgiris“ po nepriklausomybės atkūrimo šalies pirmenybių finale žaidė 30 kartų iš eilės, neskaičiuojant pandemijos anksčiau laiko nutraukto 2019-2020 metų sezono.

Kauniečiai čempionais tapo 26 sykius, laimėjo 11 pastarųjų titulų paeiliui.

Niekada finale nesikovę „Šiauliai“ bronzos medaliais puošėsi devynerius metus, o iš viso serijoje dėl trečios vietos dalyvauja 14-ą kartą. Tiesa, pastarąjį sykį šiauliečiai tai darė dar 2012 metais, kai nusileido tuomečiam Prienų „Rūdupiui“.

Antrosios serijos rungtynės šeštadienį vyks Šiauliuose.

LKL finalas, kuriame taip pat bus kovojama iki keturių pergalių, startuoja ketvirtadienį Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją