Delfi žiniomis, talkinti K. Maksvyčiui rinktinėje siūloma Kęstučiui Kemzūrai ir Giedriui Žibėnui.

Tiesa, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovybė kol kas nekomentuoja, kas dirbs naujame štabe.

Pasak antradienį vykdomojo komiteto patvirtinto generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno, K. Maksvytis yra numatęs 4-5 narių sudėties trenerių štabą, kuris bus paviešintas susitarus su visais specialistais.

K. Kemzūra praeityje pats vadovavo nacionalinei komandai, su kuria 2010 metų pasaulio čempionate laimėjo bronzą, 2011 metais Lietuvoje vykusiame Europos čempionate užėmė penktą vietą, o 2012-ųjų Londono olimpinėse žaidynėse finišavo aštuntoje pozicijoje.

Praėjusiame sezone 51-erių kaunietis dirigavo Izmiro „Petkim Spor“ klubui Turkijoje, o šiuo metu darbovietės kol kas neturi.

Delfi antradienį jis taip pat nesiėmė komentuoti galimybės grįžti į rinktinę, tik jau kitose pareigose, tik patikino, jog tokį pasiūlymą svarstytų.

K. Kemzūra jau turi nemažai asistento darbo patirties aukščiausiame lygyje – lietuvis įvairiuose klubuose ne sykį talkino Davidui Blattui.

Savo ruožtu, G. Žibėnas praėjusį sezoną pradėjo darbuodamasis Donaldo Kairio asistentu Vilniaus „Ryte“, bet žiemą pats tapo vyriausiuoju treneriu ir toliau vadovauja Lietuvos vicečempionams.

Primename, kad K. Maksvytis pakeis po nesėkmingo olimpinės atrankos turnyro atsistatydinusį Darių Maskoliūną. Pastarojo štabe dirbo Benas Matkevičius ir Tomas Masiulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)