Panevėžio ekipa pusfinalio serijoje rezultatu 1:3 nusileido reguliariojo sezono laimėtojui Kauno „Žalgiriui“, o jonaviečiai savo ruožtu 0:3 pralaimėjo seriją Lietuvos čempionei Vilniaus „Ryto“ ekipai.

Pirmasis bronzinės serijos iki trijų pergalių mačas jau gegužės 31 d. (trečiadienį) vyks Panevėžyje, antrosios rungtynės birželio 2 d. bus žaidžiamos Jonavoje, o birželio 5 d. seriją sugrįš į Aukštaitiją.

Jeigu reikės, ketvirtoji dvikova birželio 7 d. vyks Jonavoje, penktoji – birželio 9 d. Panevėžyje.

Apie pasibaigusią pusfinalio seriją ir jau rytoj prasidėsiančias kovas dėl bronzos interviu kklietkabelis.lt svetainei papasakojo „7bet-Lietkabelio“ gynėjas Mantas Rubštavičius.

– Pusfinalio seriją „Žalgiriui“ pralaimėjote 1:3. Kaip vertini tokį rezultatą?

– Pusfinalio seriją vertinu gana teigiamai. Nors ir pralaimėjome, bet trijose iš keturių rungtynių tikrai kovėmės iki pat galo, trečiose rungtynėse juos pavyko nugalėti Kaune. Paskutinėse rungtynėse jie pasiūlė didelį Eurolygos kontakto lygį ir mes nesugebėjome atsakyti, manau, kad to mums labiausiai ir pritrūko.

– Pats žaidei neblogą seriją, trečiose rungtynėse turėjai vienas geriausių karjeros rungtynių. Kiek esi patenkintas savo asmeniniu pasirodymu?

– Savo žaidimą vertinu gan neblogai, bet manau, kad galėjau pasirodyti ir dar geriau. Trečiose rungtynėse tiesiog turėjau daug pasitikėjimo iš trenerio ir komandos draugų, sukrito metimai ir tos rungtynės išėjo gan geros. Motyvacijos randu prieš visas komandas, nelabai skirstau, ar žaidžiam prieš „Žalgirį“, ar prieš „Rytą“ tos motyvacijos bandau surasti prieš visus.

– Jau rytoj pradėsite bronzinę seriją su Jonavos klubu. Kokie pagrindiniai akcentai prieš laukiančias rungtynes?

– Su Jonava visada sunku žaist, kad ir laimėjome pirmus tris mačus, bet tos visos rungtynės buvo taškas į tašką. Prieš juos labai sunku žaisti, nes jie taiko įvairias gynybas, kartais ir zoninę gynybą, sunku prisitaikyti prie to viso jų žaidimo. Jau žaidėm tris kartus, taktika gal kiek mažiau lems, svarbiausia bus kova, atsidavimas ir energija.

– Jonaviečiai atkrintamosiose davė kovą ir „Wolves“, ir „Rytui“. Kur matai šios komandos stiprybes?

– Šiek tiek teko stebėti jų seriją su „Wolves“. Manau, jog Jonavos pagrindinė stiprybė yra tai, kad pas juos pagrinde žaidžia septyni-aštuoni žaidėjai, jie turi laisvės, žino, kad jų niekas nepakeis, išsimeta savo metimus ir turi pasitikėjimą iš trenerio pusės.

– Sezonas jau artėja prie pabaigos, ar komandai pavyksta išlaikyti maksimalią koncentraciją?

– Gal kažkiek liūdna, kad nepatekome į finalą, bet yra kaip yra. Dabar tikrai esame maksimaliai susikoncentravę į kovą dėl bronzos, analizuojame ir ruošiamės serijai prieš Jonavą. Tikrai laukia sunkios rungtynės, vėl žaisim iki trijų pergalių, vos ne kas dvi dienas.

– Neseniai sulaukei kvietimo į Lietuvos rezervinę rinktinę. Kiek smagus toks įvertinimas?

– Kvietimas į rinktinę labai malonus. Malonu, kad stebi, žiūri, seka mano žaidimą ir tobulėjimą. Tikrai smagu gauti tokį kvietimą. Šiek tiek teko pakalbėti ir su treneriu Dariumi Songaila, pakalbėjom apie visą situaciją. Apie vykimą į rinktinę dar nėra viskas aišku, vasarą noriu padirbėti individualiai, bus matyt, kaip viskas eisis prasidėjus vasarai, bet noro tikrai yra.