Likus dviem sekundėms varžovų krepšį taranavęs ir pergalingą dvitaškį įsukęs amerikietis išplėšė penktąsias didžiojo LKL finalo rungtynes – Vilniaus „Rytas“ antrą kartą apgynė namų sienas (69:68) ir išlygino serijos iki trijų pergalių su Kauno „Žalgiriu“ rezultatą (2-2).

Tai reiškia, kad čempionų titulo likimas spręsis paskutiniame, penktajame, mače, kuris vyks šeštadienį laikinojoje sostinėje.

Be penktųjų grumtynių neišsivers ir mažojo finalo kautynės. Čia susiklostė visiškai nestandartinė situacija: Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ ir Jonavos „CBet“ poroje visi pirmi keturi susitikimai baigėsi svečių vagystėmis (2-2), o lemiamos kapotynės vyks penktadienio vakarą neutralioje aikštėje – Šiauliuose.

Toks scenarijus, kad abiejose LKL finalo serijoje prireiktų maksimalių rungtynių skaičiaus, užfiksuotas tik antrą kartą istorijoje. Pirmas toks atvejis nutiko dar pačioje šio amžiaus pradžioje – 2001-2002-ųjų sezone.

Tuomet mūšyje dėl aukso po dramatiško finišo 4-3 triumfavo Vilniaus „Lietuvos rytas“, kuris septintoje dvikovoje namuose tik per pratęsimą įveikė „Žalgirį“ 86:78.

Jono Kazlausko vadovautiems vilniečiams, kuriems tada net 56 taškus sukaupė Arvydas Macijauskas ir Ramūnas Šiškauskas, nesutrukdė ir tragiškai sužaistas trečiasis kėlinys, pralaimėtas 2:13.

Žalgiriečių gretose pastebimiausi buvo Donatas Slanina (20 tšk.), Grigorijus Chižniakas ir Dainius Šalenga (abu po 14 tšk.).

2002-aisiais bronzos medalius ant savo kaklų užsikabino Alytaus „Alitos“ krepšininkai, penktajame mače Šiauliuose 75:64 palaužę vietos ekipą.

Alytiškius ant prizininkų pakylos užlaipino Saulius Kazevičius (17 tšk.), Kšyštofas Lavrinovičius (15 tšk. ir 11 atk. kam.) ir Virginijus Sirvydis (14 tšk.).

Maksimaliai išsitęsė ir 1996-ųjų finalai. Tiesa, tada dėl trečios vietos kovojama nebuvo, o legendinėje „Žalgirio“ ir Kauno „Atleto“ akistatoje 3-2 pajėgesni buvo žaliai-balti, nors serijos pradžioje jie ir atsiliko 0-2.

Tai, beje, iki šiol yra vienintelis finalas, kuriame komanda atsitiesė ne tik nuo 0-2, bet ir nuo 1-2. Būtent šiuo pavyzdžiu šiemet norėtų pasekti ir „Ryto“ vyrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją