Po karjeros pabaigos paskelbimo Ch. Thomo gyvenimas milžinišku greičiu skriejo nuokalnėn – krepšininkas įniko į narkotikus ir išsiskyrė su žmona. Anot pasakojimų, tuomet jis tragiškai žuvo, tačiau buvęs žaidėjo komandos draugas Normanas Carmichaelis neseniai paskelbė, kad Ch. Thomas yra gyvas.

Tuometinės Barselonos ekipos žaidėjai susiekė vienas su kitu vaizdo skambučiu ir, anot N. Carmichaelio, šiuo metu 74 metų Ch. Thomas gyvena geriatrijos centre, Amarilo miete, Teksase.

Kaip pasakojo N. Carmichaelis, prieš tai jam paskambino moteris ir pasakė, kad su juo norėtų kalbėtis Ch. Thomas. Žinoma, pirmoji mintis buvo, kad tai – makabriškas juokas, nes visi paminėtą vyrą laikė seniai mirusiu.

Nepaisant to, N. Carmichaelis sutiko kalbėtis ir kartu tarsi suakmenėjo, išvydęs buvusį komandos draugą ekrane.

„Aš praradau amą tuo momentu, kai išvydau jo vedą ekrane kalbantis vaizdo skambučiu. Atpažinau jį iš šypsenos ir jo kalbėjimo manieros. Jis kalbėjo labai ramiai ir net nebandė įtikinti, kad tai buvo tikrai jis. Ch. Thomas tiesiog norėjo su manimi pakalbėti“, – prisiminė vyras.

Ch. Thomas buvo vienas pirmųjų amerikiečių, vilkėjusių „Barcelonos“ aprangą. Jis pasižymėjo itin geromis fizinėmis savybėmis ir jėga. Krepšininkas taip pat buvo vienas pirmųjų, pademonstravusių Ispanijoje galingus dėjimus į krepšį. Legenda byloja, kad jis sugebėdavo pasiekti 1000 pesetų banknotą, užkeltą ant krepšinio lentos viršaus.

Ch. Thomo karjeroje – daug mitų. Teigiama, kad „Barca“ pirmenybę teikė jam, o ne Lew Alcindorui, vėliau žinomam kaip legendiniam Kareemui Abdul-Jabbarui. Mat Ch. Thomas sutiko žaisti už perpus mažesnį atlygį.

201 cm ūgio amerikietis iš pradžių 2 sezonus žaidė Ibisoje, kol įvertinęs jo fizines savybes, puolėją 1970 metais pakvietė Barselonos klubas.

Katalonijos sostinėje jis prisidėjo prie garsenybių Aito Garcios Reneseso, Manuelio Floreso Sanchezo ir minėto N. Carmichaelio.

Po 5 sezonų Ch. Thomas paliko Barseloną ir trumpai žaidė Manresoje, kol galiausiai grįžo į JAV. Prasidėjus jo nuopuoliui, daugelis vyrą laikė mirusiu 40 metų. Viskas pasikeitė po gerokai buvusį komandos draugą išgąsdinusio vaizdo skambučio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)