Dėl rungtynių su Atėnų „Panathinaikos“ boikoto Pirėjo klubas buvo ištremtas į antrą divizioną, o praėjusią savaitę paskelbė, jog pastarajame leis žaisti naujai buriamai dublerių komandai, pagrindinę sudėtį pataupydamas tik Eurolygai.

Dėl to šiemet pirmą kartą nuo 2003-iųjų Graikijos pirmenybių finale nebuvo Atėnų ir Pirėjo krepšinio akistatos: pastarąjį pakeitė sezono išsišokėliai Patrų „Promitheas“.

Nebus jos ir ateinančiame sezone, o tokia permaina nusistovėjusioje hierarchijoje atrodo perspektyvi J. Mačiuliui.

„Manau, kad kitiems klubams bus daugiau motyvacijos. Dabar jie žinos, kad turi galimybę patekti į finalą. Nes anksčiau visi žinojo, kad tos galimybės nėra. Dabar bus kitaip, manau, bus žymiai įdomiau“, – samprotavo AEK legionierius iš Lietuvos.

Antroji Atėnų komanda yra būtent ta, kuri pirmiausia pretenduoja užimti laisvą vietą. Praėjusiame sezone AEK pusfinalyje netikėtai nusileido „Promitheas“ bendru santykiu 2-3, bet tuomet ekipai jau nepadėjo kovą alkūnę smarkiai susižeidęs J. Mačiulis.

34-erių puolėjas galės atsigriebti, nes prieš pusantros savaitės pratęsė sutartį.

„Tam buvo įvairiausių priežasčių. Geras klubas, jokių pretenzijų jiems neturiu. Neįgyvendinome savo tikslų, bet tai lėmė viduryje sezono pasipylusios traumos. Man ten viskas buvo super, medicininė priežiūra – aukščiausio lygio.

Visą reabilitaciją atlikau Graikijoje, prižiūrimas AEK gydytojų ir kineziterapeutų. Ir miestas patinka šeimai, jau atsibodo kraustytis. Tad nemačiau priežasčių išvykti“, – dėstė kaunietis.

Pastarąsias tris savaites jau sportavęs su kamuoliu, nuo pirmadienio jis pluša prasidėjusioje Lietuvos rinktinės treniruočių stovykloje.

J. Mačiulis teigia pasiilgęs ne tik krepšinio, kurį nuo praėjusio kovo buvo priverstas stebėti iš šalies, bet ir komandos draugų bei „tikros“ rinktinės atmosferos. Dėl Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) reformos praėjusią vasarą nevyko jokios nacionalinių komandų varžybos, o apie naująsias atrankos į pasaulio čempionatą varžybas lietuvis ne sykį buvo išsakęs kritišką nuomonę.

„Kaip ir visi krepšinio sirgaliai, pasigedau tos vasaros, kai visi susirenkame, žaidžiame čempionatuose. Tikrai malonu vėl susitikti, pajusti rinktinės gyvenimą. To man tikrai trūko“, – sakė krepšininkas.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)