Nors žalgiriečiai pajuto, ką reiškią vietinės publikos kuriama atmosfera ir namo sugrįžo tuščiomis, prieš mačą kalbinti žiūrovai išreiškė didžiulę pagarbą Lietuvos čempionų komandai, treneriui Šarūnui Jasikevičiui ir demonstravo fantastiškas žinias ne tik apie visą Lietuvos krepšinį, bet ir apie Kauno miestą bei „Žalgirio“ namų areną.

Prie legendinės „Yad Eliyahu“ arenos iškalbingų varžovų komandos aistruolių ieškojusi „Žalgiris TV“ kūrybinė grupė sutiko ir laisvai lietuviškai kalbantį, bet Izraelyje jau 30 metų gyvenantį lietuvį.

„Esu kilęs iš Lietuvos, čia gyvenu jau 30 metų, tad reikia prisitaikyti, bet visada stebiu ir „Žalgirį“. Ši komanda mano širdyje užima ypatingą vietą“, – kalbėjo „Maccabi“ atributika pasipuošęs lietuvis.

Į rungtynes besirinkę vietiniai žiūrovai gyrė „Žalgirio“ arenoje aistruolių kuriamą atmosferą, tikino joje apsilankę keletą kartų ir netgi planavo čia greitu metu vėl pasisvečiuoti.

„Man labai patinka Lietuva, esu joje buvęs, kuomet čia vyko Europos krepšinio čempionatas. Galiu pasakyti, jog Lietuvos rinktinės aistruoliai yra patys geriausi visoje Europoje, lygiai taip pat kaip ir „Žalgirio“. Galbūt į Kauną atvyksiu ir vasarį, kai žaisite prieš „Maccabi“, – pasakojo vienas iš „Maccabi“ gerbėjų.

Net ir jaunesnė auditorija puikiai išlaikė „Žalgiris TV“ egzaminą, demonstruodama ir geografijos žinias.

„Žinau, jog Kaunas yra antras pagal dydį Lietuvos miestas. „Žalgiris“ – didi komanda, su nuostabia praeitimi, taip pat žinau apie Šarą, Keviną Pangosą. Man visuomet patinka stebėti šios komandos namų rungtynes, kadangi ten kuriama išties fantastiška atmosfera“, – įvairias žinias apie Lietuvą ir „Žalgirį“ demonstravo vietinis jaunuolis.

Prieš 12 metų Tel Avive žaidęs, du metus „Maccabi“ komandoje praleidęs ir du Eurolygos čempionų titulus šiam klubui atnešęs Š.Jasikevičius yra ryški ir vis dar stipriai mylima figūra Izraelyje.

„Visų pirma Šaras nėra paprastas žaidėjas, tai – išskirtinis žaidėjas. Mano nuomone, tai vienas geriausių žaidimą kuriančių žaidėjų per visą Eurolygos istoriją, išdarinėjęs neįtikėtinus dalykus aikštelėje. Taip pat išskirčiau jo meilę krepšiniui. Galų gale, jis mums atnešė du Eurolygos titulus ir yra svarbi „Maccabi“ komandos istorijos dalis“, – Izraelio meilės Š.Jasikevičiui priežastis vardijo pasikaustęs „Maccabi“ aistruolis.

Tuo tarpu kitas sutiktas „Maccabi“ gerbėjas pažėrė ir druskos ant visų Lietuvos krepšinio mylėtojų žaizdos.

„Labai puikiai žinau trenerį Šarūną Jasikevičių, jis yra vienas geriausių „Maccabi“ žaidusių krepšininkų. Taip pat vis dar pamenu 2004 metais įvykusį stebuklą, kuomet Derrickas Sharpas neįtikėtinu metimu nugalėjo „Žalgirį“, o vėliau tą sezoną tapome Eurolygos čempionais“, – karčiais prisiminimais lietuviams dalinosi varžovų komandos gerbėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)