NBA klubų dėmesys į serbų krepšinio žvaigždę krypsta jau ne vienus metus. Dar 2013-aisiais kontraktą Milošui siūlė Memfio „Grizzlies“, tačiau serbas jį atmetė ir pasirinko CSKA.

Gynėjo kontraktas su Maskvos klubu baigsis po 2016-2017 m. sezono, todėl beveik nėra abejonių, kad jį į savo gretas ir vėl bandys prisivilioti kuris nors NBA klubas. Pats M. Teodosičius teigia, kad būtų įdomu išmėginti jėgas už Atlanto, tačiau tokiam žingsniui jis ryžtųsi tik esant tam tikroms aplinkybėms.

„Aš norėčiau žaisti NBA, nes tai yra viena mano vaikystės svajonių. Tačiau aš turiu žinoti, kad NBA klubas, kuris nori pasirašyti sutartį su manimi, turi specialų planą, žino kaip mane išnaudoti ir mane pažįsta, o taip pat sau kelia ambicingus tikslus yra konkurencingas, – savo tinklaraštyje parašė 29-erių M. Teodosičius. – Aš noriu laimėti, tačiau turiu jausti organizacijos ir trenerių pasitikėjimą. Turiu nugalėtojo charakterį nuo mažų dienų, todėl į NBA nevykčiau vien tik tam, kad galėčiau pasakyti: „aš žaidžiau NBA“. Ne, manęs tai nedomina – man reikia rimtų iššūkių“.

M. Teodosičiaus nuomone, NBA prisitaikyti jam turėtų pavykti.

„Jeigu aš persikelsiu į NBA, aš vis tiek noriu išlikti savimi. Noriu būti efektyvus. Aš mėgstu derinius „du prieš du“, mėgstu rasti aukštaūgius po lenta, mėgstu erdvę. Manau, kad NBA prisitaikyti sugebėčiau. Man nesvarbu asmeniniai rezultatai – svarbu komandos rezultatai“, – aiškino serbas, praėjusiame Eurolygos sezone vidutiniškai per rungtynes rinkęs po 16,1 taško ir sudaręs praktiškai nesulaikomą gynėjų duetą su prancūzu Nando de Colo, kuriam NBA įsitivirtinti nepavyko.

Per savo karjerą M. Teodosičius yra vilkėjęs „FMP Železnik“, Pirėjo „Olympiakos“ ir CSKA komandų marškinėlius. Maskvoje jis žaidžia nuo 2011-ųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)