Grįžę į Kauną krepšininkai buvo pasveikinti ir apdovanoti gėlėmis. Komandos strategas M. Šernius sutikimo metu pabrėžė, kad tokie čempionatai jaunuosius krepšininkus padaro vyrais. Treneris džiaugėsi, kad šis čempionatas buvo puiki pamoka žaidėjams, norintiems tapti profesionaliais krepšininkais.

„Kaip dirbome per pasiruošimą, taip tos pačios bėdos ir pranašumai pasirodė ir čempionate. Labai norėjosi pergalės, buvome netoli, tačiau krepšinis yra toks sportas. Tai vaikinai turi suprasti, kad dar labiau motyvuotų save, kad kitą kartą žinotų, kaip reikia save ruošti, kaip nuteikti save vasarai, kad pasibaigus sezonui, atvažiavus, motyvuoti save ir siekti aukščiausių tikslių toliau“, – sutikimo metu kalbėjo M. Šernius.

Strategas džiaugėsi komandos vienybe bei atsarginiu žaidėju indeliu į rezultatą.

„Nustebino atsarginiai žaidėjai. Nedaug keičiau savo pagrindinius žaidėjus, bet visi, kas kildavo nuo suolo, tikrai įnešdavo gero vėjo, jautėsi pagalba, su kiekvienomis varžybomis man atsirado pasitikėjimas. Buvome lygūs, tai įrodėme“, – komandos dvasia džiaugėsi M. Šernius.

Lietuvos rinktinės gynėjas Dovydas Giedraitis išrinktas į simbolinį geriausių Europos jaunučių čempionato žaidėjų penketą. Prieš kelias dienas 16-ą gimtadienį paminėjęs 185 cm ūgio krepšininkas pirmenybėse pelnydavo vidutiniškai po 11,7 taško, atkovodavo po 3 kamuolius ir atlikdavo po 2,9 rezultatyvaus perdavimo. Finale jis įmetė 18 taškų

Praeityje žinomo krepšininko Andriaus Giedraičio sūnus liko patenkintas savo ir komandos pasirodymu čempionate.

„Čempionatas mums buvo tikrai labai puikus, puikiai dirbome, komandiškai žaidėme. Pritruko sėkmės. Sirgaliai mums buvo kaip šeštas žaidėjas, tikrai norėčiau jiems padėkoti. Man puikiai sekėsi žaisti, komandai taip pat, stengėmės iš visų jėgų, bet kažko pritruko. Tėvelis pagyrė, sakė, kad reikės dirbti toliau, kad laimėtume auksą ateityje“, – kalbėjo D. Giedraitis.

Ar pritrūko sėkmės, ar kažko kitko, M. Šernius vertinti neskubėjo. Vyriausiasis treneris teigė išsamų komandos žaidimo vertinimą atliks atslūgus emocijoms.

„Analizuosiu vėliau, kai praeis savaitė, nurims emocijos. Man jie yra čempionai, daug trenerių sveikino, sakė, jūs esate mums čempionai. Nemanau, kad kas nors koją pakišo. Tai yra realybė, toks yra sportas. Turime būti realistai ir žvelgti į tai pozityviai“, – optimistiškai kalbėjo M. Šernius.

Lietuvos šešiolikmečiai antri Europoje buvo ir pernai. Tąsyk Gedimino Petrausko treniruojama komanda tik finale Kaune nusileido Bosnijos ir Hercegovinos bendraamžiams, kuriems M. Šerniaus auklėtiniai šiemet revanšavosi grupės rungtynėse, nušluodami varžovus 50 taškų pranašumu.

Grupių varžybose Lietuvos krepšininkai laimėjo visas trejas rungtynes, įveikę Juodkalniją, Bosniją ir Hercegoviną bei Prancūziją. Aštuntfinalyje mūsiškiai 94:74 sutriuškino Estiją, ketvirtfinalyje 84:76 pranoko Italiją, o pusfinalyje 75:70 nugalėjo Turkiją.

Per visą U-16 čempionatų istoriją Lietuvos rinktinė auksą Europoje yra iškovojusi vieną sykį – 2008-ais Italijoje. Tąsyk pirmąją vietą kartu su bendražygiais iškovojo vadinamoji auksinė lietuvių karta, kurią į priekį vedė Jonas Valančiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)