Išvykusiam kroatui negaili kritikos

Pirmadienį su nė keturių mėnesių Lietuvos sostinės komandoje neišdirbusiu Aleksandru Petrovičiumi atsisveikinę vilniečiai kitą dieną treniruotėje jau klausėsi buvusio kroato asistento D. Adomaičio nurodymų.

40-metis specialistas klubo vyriausiuoju treneriu šiame sezone tapo jau antrą kartą: gruodį jis laikinai pakeitė iš „Lietuvos ryto“ atleistą vokietį Dirką Bauermanną, kol klubo vadovai sukirto rankomis su A. Petrovičiumi.

Šįkart D. Adomaitis vyriausio trenerio pareigose galės sukaupti kur kas ilgesnį stažą, kadangi Lietuvos vicečempionų vairas jam patikėtas iki sezono pabaigos.

Anot klubo direktoriaus Martyno Purlio, A. Petrovičius buvo atleistas dėl sekmadienį patirto pralaimėjimo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės finale prieš Prienų „Tonybet“ ekipą bei jau aštuntfinalyje nutrūkusio pasirodymo Europos taurės turnyre.

Klubo vadovų netenkino ne tik rezultatai, bet ir komandos žaidimas. Nors A. Petrovičius dar neseniai gyrėsi jį stabilizavęs, M. Purlys sukritikavo ekipos gynybą.

„Nežinau, apie kokią stabilizaciją treneris galėjo kalbėti, kai kiekvienose rungtynėse praleisdavome į savo krepšį 80 ar daugiau taškų. Manau, gynyba buvo silpnoji mūsų komandos pusė. Na, o jei pralaimime Prienų komandai finale, apie stabilizaciją kalbos būti tikrai negali“, – teigė „Lietuvos ryto“ direktorius.

Keisti žaidėjų nesiruošia

Tiesa, pats D. Adomaitis, DELFI paklaustas apie komandos sudėtį, pripažino, jog į ją surinkti krepšininkai, labiau mėgstantys pulti, o ne gintis.

M. Purliui atrodo kitaip ir jokie pokyčiai ekipos sudėtyje iki sezono galo nebėra planuojami.

„Šį sezoną daugiau permainų nebus. Visų pirma, baigėsi žaidėjų registracijos terminai, o antra, mes esame patenkinti dabartine sudėtimi. Visos grandys – labai stabiliai sukomplektuotos. Yra tiek pagrindinis startinis penketas, tiek jį galinčių pakeisti žaidėjų, plati rotacija. Su D. Adomaičiu nekalbėjome apie tai, kokie krepšininkai surinkti. Jis akcentavo, kad dabar būtiniausia užduotis – pagerinti gynybą“, – sakė M. Purlys.

Pasiteiravus, kokie rezultatai leistų D. Adomaičiui išsilaikyti trenerių štabo vadovo kėdėje ir kitą sezoną, vienas klubo vadovų nedvejojo.

„Reikia laimėti LKL čempionų žiedus“, – teigė M. Purlys.

Be to, komandai keliamas ir tikslas pasiekti VTB Vieningosios lygos pusfinalį.

Treniruotėse – daugiau dėmesio gynybai

Tuo tarpu D. Adomaitis nesiėmė spręsti, ar permainos „Lietuvos ryto“ trenerių korpusui buvo reikalingos. Specialistas akcentavo gynybą, bet smarkiai keisti komandos žaidimo schemų nebuvo nusiteikęs.

„Drastiškai keisti žaidimo negalima, nes netrukus prasidės pačios svarbiausios varžybos. Kažkokius minimalius pakitimus padarysime šią savaitę, stengsimės ištaisyti tai, kas kelia problemų. Tikslus žinome, bet prie jų eisime žingsnis po žingsnio. Dabar mums svarbiausios yra kelios artimiausios treniruotės ir rungtynės su „Šiauliais“, – kalbėjo naujasis ekipos vyriausiasis treneris.

– Tikriausiai daugiausiai problemų dabar kelia komandos gynyba? – paklausėme D. Adomaičio

– Niekam ne paslaptis, kad praleidžiame per daug taškų. Bandysime atkreipti į tai dėmesį treniruotėse.

– Sutiktumėte su mintimi, kad į ekipą surinkti žaidėjai, kurie geriau puola nei ginasi?

– Taip, toks faktorius irgi turi įtakos. Turime labai talentingą komandą puolime, kuri gali įmesti kad ir 100 taškų kiekvienose rungtynėse, jei tik labai nori. Bet aš tikiu tuo, jog ir prasčiau besiginančius žaidėjus galima priversti žaisti gynyboje, jei į tai kreipiamas pakankamas dėmesys treniruotėse.

– Jūsų akimis, ko „Lietuvos rytui“ pritrūko iki pergalės LKF taurės turnyre?

– Gal kaip tik to ir pritrūko: geros gynybos svarbiausiais momentais. Pusfinalyje su Klaipėdos „Neptūnu“ pirmavome 10 taškų: jei būtume gerai gynęsi, priešininkai būtų suabejoję savimi. Taip pat ir finale su Prienų ekipa. Buvome priekyje 12 taškų, reikėjo tik dar keletą kartų apsiginti.

– A. Petrovičius po finalo skundėsi, kad žaidėjai nevykdė jo nurodymų. Nebijote, kad ir į jūsų keliamas užduotis gali būti pažiūrėta pro pirštus?

– Viskas labai paprasta: jei žaidėjas nevykdo nurodymų, lemiamais momentais jo aikštėje nebūna. Aš tikiu žaidėjais, tikiu, kad jie vykdys visas užduotis. Taip, finale svarbiausioje atkarpoje buvo padaryta keleta grubių klaidų gynyboje, bet nereikia dabar į tai grįžti.

– Į paskutinius sezono mėnesius žiūrite kaip į galimybę įsitvirtinti vyriausio trenerio poste?

– Kiekvienas žmogus nori pasinaudoti savo šansais. Man toks atsirado ir aš dėsiu maksimalias pastangas, kad jį išnaudočiau.

– Ar galėtumėte palyginti situacijas, kuomet perėmėte šias pareigas. Kada buvo sudėtingiau: pasitraukus D. Bauermannui ar A. Petrovičiui?

– Labai sunku lyginti. Pirmuoju atveju vyko reguliarus sezonas. Pokyčiai įvyko po eilės pralaimėjimų, bet jie nebuvo tokie skausmingi kaip nesėkmė finale. Visi tikrai labai norėjome laimėti, labai tikėjome, kad tai padarysime. Tad situacijos – skirtingos, keliais žodžiais to neapibūdinsi.

– Jūsų nuomone, ar esama realios tikimybės, jog LKL finalas šiemet bus netradicinis – be „Žalgirio“ arba „Lietuvos ryto“?

– Visko gali būti, sportas kartais yra brutalus. Tačiau taurės varžybos yra viena, o atkrintamosios, kai žaidžiama iki dviejų, trijų arba keturių pergalių – kas kita. Manau, turime pakankamai laiko, kad joms pasiruoštume, ir padarysime viską, kad pasiektume iškeltus tikslus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)