„Tai buvo ilgai laukta pergalė. Nusiteikėme rimtai ir sužaidėme geras rungtynes.

Mums visiems labai reikėjo šios pergalės. Rungtynių pabaigoje pritrūko šaltaktraujiškumo – nereikėjo forsuoti įvykių, skubėti, mes pirmavome dideliu skirtumu. Pirmaujant 20 taškų reikia stengtis, kad skirtumas dar didėtų. Reikia dirbti šiuo klausimu“, - spaudos konferencijoje kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio asistentas Gintaras Krapikas.

„Žalgirio“ strategas Saulius Štombergas, kaip teigė komandos atstovai, tiesiog „prarėkė“ balsą ir negali kalbėti.

„Buvo sunku. Jie visada garsėja klampiu žaidimu. Tris kėlinius žaidėme tikrai gerai, mums sekėsi. Gerai, kad laimėjome, bet vėl buvome sustoję. Ypač prieš jų aikštės gynybą, nesilaikėme disciplinos, visi bandėme po vieną prasiveržti, įmesti. Reikėjo žaisti taip, kaip iki tol. Be abejo, tai svarbi pergalė psichologiškai – juk ne kiekvieną dieną džiaugiamės pergalėmis Eurolygoje. Taip kad TOP-16 dar laukia daug varžybų ir tikrai tai turėtų mums būti geras impulsas“, - po rungtynių sakė Paulius Jankūnas.

„Šiandien daug faktorių buvo mūsų pusėje – žaidėme namuose, varžovas su visom jų netektimis, su visa pagarba jiems, yra ne pats stipriausias. Žinome, kad Belgrade bus visai kitaip. Dabar situacija tokia, kokia yra. Duok Dieve, kad gerintume savo žaidimą ir kažkiek užsikabintume, kad būtų kažkokie variantai pakovoti. Kažkiek vėloka, bet jei eisime taip iš varžybų į varžybas – ką gali žinoti“, - kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

„Varžovai neturėjo savo lyderio ir tai labai atsiliepė jų žaidimui. Džiaugiamės pergale, bet yra toks kartus prieskonis nuo paskutinio kėlinio. Nesugebėjome išlaikyti koncentracijos. Galėjome laimėti rungtynes 20 ar 30 taškų, o čia išėjo taip, kad žaidimas negražus pasidarė, įmesti negalėjome, prasidėjo „tampymasis“. Matyt, tai atsipalaidavimas. Ir tai labai negerai, kad nes nesugebame išlaikyti koncentracijos visas rungtynes.

Su tokiais varžovais, koks laukia kitą savaitę, vieną minutę taip atsipalaiduosi tai bėgs ir pabėgs. Reikia išlaikyti koncentraciją. Kas žino, gal mums tų taškų ir pritrūks. Velnias žino. Džiaugiamės, kad laimėjome, tačiau galėjo būti dar geriau. Pergalė svarbi, mums jos labai reikėjo. Trejas varžybas pralaimėjome, kai praktiškai pergalę jau turėjome savo rankose. Džiugu, kad laimėjome, bet yra kartėlis“, - sakė Martynas Pocius.

„Šiandien „Žalgiris“ nusipelnė pergalės. Varžovai stipriai pradėjo rungtynes – ypač tai matėsi kovoje dėl kamuolių ir gynyboje. Šiai dienai mes negalėjome sužaisti geriau. Reikia prisiminti, kad mums trūksta kelių žaidėjų. Mums sunku žaisti, kai netekome trijų pagrindinių žaidėjų, o jaunimui žaisti sunku. Bet kokiu atveju, šiandien „Žalgiris“ buvo geresnis visais aspektais, išskyrus klaidas. Šiandien žalgiriečiai nusipelnė pergalės“, - spaudos konferencijoje kalbėjo „Partizan“ treneris Duško Vujoševičius.

Kitą savaitę „Žalgirio“ laukia rungtynės su MadridoReal“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)