Kartu su M. Petravičiumi Lietuvos rinktinės vyriausiajam treneriui Mantui Šerniui talkins dar du buvę krepšininkai: Jurgita Štreimikytė-Virbickienė ir Vytautas Valiulis. Komandos fiziniu pasirengimu rūpinsis buvęs sprinteris Martas Skrabulis.

„M. Petravičius turi atitinkamą išsilavinimą, yra baigęs Vusterio universitetą Anglijoje. O svarbiausia patirtis, kurią jis sukaupė pats rungtyniaudamas aikštėje. Jo darbas turėtų duoti naudos mūsų aukštaūgėms“, – teigė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Primename, kad M. Petravičius atsisveikinti su didžiuoju krepšiniu buvo priverstas 2012 metais dėl plaučių mikroembolijos. Per karjerą 207 cm ūgio vidurio puolėjas žaidė tokiuose klubuose kaip Vilniaus „Lietuvos rytas“, Milano „Armani Jeans“ (Italija) ar Maskvos srities „Chimki“ (Rusija).

Lietuvos moterų rinktinei ruoštis Europos čempionato atrankos varžyboms M. Petravičius padės pirmojoje treniruočių stovykloje, kuri gegužės 5-25 dienomis vyks Druskininkuose. Vėliau krepšininkės kelsis į Kėdainius.

Stovyklų metu nacionalinė komanda žais kontrolines rungtynes su Ukrainos, Latvijos, Švedijos ir Kinijos krepšininkėmis. Atranką į Europos čempionatą Lietuvos krepšininkės pradės birželio 8 d. Kėdainiuose rungtynėmis su Makedonija. Atrankos ciklo metu taip pat teks kautis su Didžiosios Britanijos ir Belgijos rinktinėmis.

Lietuvos moterų rinktinės draugiškų rungtynių grafikas

Gegužės 14 d. Panevėžys. Lietuva – Ukraina

Gegužės 17 d. Druskininkai. Lietuva – Ukraina

Gegužės 22 d. Druskininkai. Lietuva – Švedija

Gegužės 24 d. Druskininkai. Lietuva – Švedija

Gegužės 28 d. Kėdainiai. Lietuva – Kinija

Gegužės 31 d. Panevėžys. Lietuva – Kinija

Birželio 4 d. Kėdainiai. Lietuva – Latvija

Europos čempionato atrankos varžybų tvarkaraštis

Birželio 8 d. Kėdainiai. Lietuva – Makedonija

Birželio 11 d. Belgija. Belgija – Lietuva

Birželio 15 d. Kėdainiai. Lietuva – Didžioji Britanija

Birželio 18 d. Makedonija. Makedonija – Lietuva

Birželio 22 d. Kėdainiai. Lietuva – Belgija

Birželio 25 d. Didžioji Britanija. Didžioji Britanija – Lietuva

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)