Aistringų sirgalių palaikoma „Karsiyaka“ vertė „Lietuvos rytą“ klysti ir dalinti kamuolius – vilniečiai padarė 20 klaidų ir leido šeimininkams perimti 13 kamuolių.

„Kas nutiko? Antrajame kėlinyje leidome varžovams pelnyti 33 taškus. Rungtynių pradžioje negerbėme savo taisyklių ir žaidimo plano. Nežaidėme tvirtai fiziškai, puolime nepavyko tinkamai užbaigti atakų ir dar leidome jiems pelnyti lengvus taškus, – sakė M. Nicola. – Pirmojoje pusėje padarėme keturiolika klaidų. Antrajame kėlinyje jie gerai mėtė dvitaškius ir dar krovė dėjimus į mūsų krepšį. Jeigu leidi varžovams savo arenoje prie tokios minios dėti į krepšį, patenki į bėdą“.

„Lietuvos rytas“ ir „Karsiyaka“ pirmajame mače sužaidė 81:81, o prieš kelionę į Turkiją „Lietuvos rytas“ 93:66 sutriuškino Kauno „Žalgirį“. M. Nicola auklėtiniai tikėjosi iš LKL dvikovos pasikrauti teigiamos energijos, bet jos nebuvo.

„Nebuvo tokio momento, – paklaustas, kada suprato, kad „Lietuvos rytas“ pralaimės, sakė M. Nicola. - Tiesiog pamačiau, kad nebuvome pasirengę daryti tai, ką turėjome. Nebuvo jokių didelių pokyčių. Viską darydavome ir anksčiau. Tokius planus turėjome namuose ir žaidžiant prieš Kauno „Žalgirį“. Viskas atsirėmė į koncentraciją ir psichologiją. Turime dirbti ties šiuo aspektu.“

M. Lukauskis: neturiu paaiškinimo

Puolėjas Mindaugas Lukauskis sakė, jog rungtynių metu buvo momentų, kai pavyko vykdyti planą, bet didžiąją dalį Vilniaus komanda nedarė to, kam ruošėsi.

„Nežinau, kodėl. Neturiu paaiškinimo. Gal koncentracijos pritrūko, o gal kas nors galvojo, kad bus kaip namuose. Pradžioje neužpuolėme, o varžovai pataikė. Atidavėme jiems iniciatyvą ir mums buvo labai sunku grįžti“, – sakė M. Lukauskis.

„Turkijos komanda nusipelnė pergalės, nes parodė gerą žaidimą. Jie agresyvumu pirmoje pusėje išmušė mus iš vėžių. Negalėjome nieko padaryti. Jie buvo tokie agresyvūs, kad perlaužė varžybų eigą. Mums buvo per sunku atsitiesti“, – sakė Adas Juškevičius.

Jis teigė, kad „Lietuvos rytas“ tikėjosi agresyvaus „Karsiyaka“ žaidimo, tačiau ne tokio, kokį teko patirti Turkijoje.

„Patys planavome būti agresyvūs, bet jiems neatsakėme. Dėl to jie mus baudė“, – sakė A. Juškevičius.

Ar „Lietuvos rytas“ turėjo planą „B“?

„Nusiraminti ir neskubėti. Turėjome žingsnis po žingsnio mažinti rezultatą“, – apie kalbas per didžiąją pertrauką kalbėjo A. Juškevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)