Tik tada, kai šiauliečiai galutinai išsisėmė, Vilniaus „Lietuvos rytas“ perėmė iniciatyvą ir laimėjo pusfinalio rungtynes rezultatu 71:61.

„Pavėlavome į rungtynes“, – po dvikovos ištarė sostinės ekipos strategas Marcelo Nicola.

Net versdamiesi be operacijos laukiančio ir šiame sezone aikštėje nebežaisiančio Jonathano Lee ir kelias savaites praleisiančio Jeffo Lee, „Šiaulių“ krepšininkai pusfinalyje patampė nervus favoritais laikytiems vilniečiams.

„Pradėjome pernelyg lėtai. Jie turėjo daugiau energijos, neturėjo ko prarasti. Per ilgąją pertrauką treneris daug ką pakeitė, pradėjome intensyviau gintis. O kai apsigini, lengviau ir užpulti“, – teigė „Lietuvos ryto“ gynėjas Billy Baronas.

„Patys susikūrėme sau problemų. Nieko ypatingo per pertrauką nekeitėme, tiesiog po jos pradėjome dirbti savo darbą. Gal pagalvojome, kad bus labai lengva, nes juk „Šiauliai“ kaip ir turėjo pralaimėti vakar, o dar prarado du amerikiečius... Tokių klaidų negalime daryti, privalome gerbti savo priešininką. Šiame turnyre bet kas gali nugalėti bet ką, ir „Šiauliai“ šiandien vos nepateikė dar vienos staigmenos“, - pripažino M. Nicola.

Vis dėlto dabar argentiniečiui galvą labiau skauda ne dėl auklėtinių nusiteikimo, o dėl pagrindinio įžaidėjo Ado Juškevičiaus traumos. Anot M. Nicola, koją pasisukęs gynėjas LKF taurės finale sekmadienį žaisti turbūt negalės.

Tuo tarpu „Šiaulių“ vairininkas Gediminas Petrauskas, paklaustas, kaip pasikeitė „Lietuvos ryto“ žaidimas, kai M. Nicola vyriausiojo trenerio poste pakeitė Virginijų Šeškų, teigė, jog vilniečiai puola vienodai.

„Jų gynyba dabar šiek tiek kitokia ir mums nėra paranki. Bet tris kėlinius vis tiek atrodėme gerai ir žaisdami prieš naują trenerį. O puola jie ir dabar iš esmės taip pat. Kalbant apie mūsų komandą, paskutiniame kėlinyje trūko jėgų, šalto proto. Nesame tritaškininkų komanda, bet metame tikrai geriau nei šiandien, net iš po krepšio nepataikėme. Bet padėkojau vyrams rūbinėje už darbą, atsidavimą“, - sakė G. Petrauskas, kurio auklėtiniai sekmadienį žais dėl trečios vietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)