Rezultatyviausia Europos taurės varžybų komanda prieš LAST-32 etape nė vienos nesėkmės nepatyrusią ir ne ką prasčiau atakuojančią ekipą: jei kas nors pamėgintų burti „Lietuvos ryto“ ir „Pinar Karsiyaka“ rungtynių scenarijų vien iš statistikos, trečiadienį Vilniuje lauktų tikras taškų fejerverkas.

Bet savo žodį Europos taurės aštuntfinalyje tikisi tarti ir gynybos šalininku save vadinantis M. Nicola, kuris norėtų gerokai apkarpyti turkų rezultatyvumo vidurkį, dabar siekiantį 82,4 taško per rungtynes.

„Jie yra puikios formos, pasitiki savo jėgomis ir laimi net prieš Eurolygos komandas. Bet mes irgi būsime pasiruošę“, – žadėjo praėjusį mėnesį Virginijų Šeškų „Lietuvos ryto“ vyriausiojo trenerio pareigose pakeitęs specialistas.

Klaipėdos „Neptūną“ antrame etape skriaudęs Turkijos klubas į Lietuvos sostinę atsiveš net tris buvusius „Lietuvos ryto“ legionierius: kolumbietį Juaną Palaciosą, turką Cemalį Nalgą ir amerikietį D. J. Strawberry.

Pirmasis yra vienas kertinių „Pinar Karsiyaka“ žaidėjų, o toliau nuo krepšio grėsmingi amerikiečiai Bobby Dixonas ir Jonas Diebleris.

Tačiau ant atsarginių suolo lygiavertės pamainos lyderiams nėra daug, ir M. Nicola tikisi tuo pasinaudoti.

– Kaip ir „Lietuvos rytas“, turkų komanda yra viena rezultatyviausių turnyre. Kaip smarkiai skiriasi abiejų ekipų žaidimo braižas? – DELFI paklausė argentiniečio

– Mūsų varžovų starto penkete yra penki amerikiečiai, kurie puldami žaidžia nerūpestingą, laisva improvizacija paremtą krepšinį (M. Nicola kiek suklydo – „Pinar Karsiyaka“ starto penkete žaidžia ir kolumbietis J. Palaciosas – DELFI). Jeigu nebūsi nusiteikęs kietai gintis, turėsi problemų – jie nesunkiai gali surinkti ir 90 taškų. Pavyzdžiui, taip prieš dvi savaites „Pinar Karsiyaka“ nugalėjo Stambulo „Anadolu Efes“ klubą, panašiai įveikė Stambulo „Fenerbahce-Ulker“. Taigi, gynyba rytoj bus mūsų žaidimo kertinis akmuo.

– Ar „Lietuvos rytas“ turi ilgesnio atsarginių suolo pranašumą?

– Pasakyčiau kitaip: žinoma, galime sau leisti dažniau keisti žaidėjus, bet tai dar reikia mokėti išnaudoti. Didelė rotacija praverčia tuo atveju, jei žaidimas yra intensyvus, aikštėje krepšininkai palieka visas jėgas. Nesvarbu, kiek žaidi – minutę, dešimt ar trisdešimt, per tą laiką reikia atiduoti viską.

– Jau buvo rungtynių, kuriose komandą matėte būtent tokią?

– Taip, bet tik atskirose atkarpose. Idealių rungtynių dar nesužaidėme ir privalėsime tai padaryti rytoj. Kiekvienas taškas atkrintamosiose varžybose gali būti lemtingas, tarp penkių ir šešių taškų persvaros yra didelis skirtumas. Teoriškai „Pinar Karsiyaka“ turi pranašumą, nes atsakomąsias rungtynes žais savo salėje. Ji – nedidelė ir labai triukšminga, todėl ten visiems svečiams būna sunku. Norėčiau, kad pirmas rungtynes laimėtume šimtu taškų – tik tuomet galėtume tikėtis lengvo mačo išvykoje.

– Ar Kšyštofas Lavrinovičius jau atsigavo po peties traumos?

– Šiandien išbandysime jį treniruotėje ir nuspręsime, ar jis gali žaisti. Manau, kad Kšyštofas bus pasiruošęs.

– Kurios rungtynės jums svarbesnės – su „Pinar Karsiyaka“ ar su Kauno „Žalgiriu“?

– Man svarbesnis rytdienos mačas. Visada artimiausias susitikimas yra pats svarbiausias. Jei ryt pralaimėsime, galbūt iškrisime iš Europos taurės turnyro. Negalime sau to leisti. O apie „Žalgirį“ pradėsime mąstyti ketvirtadienį.

– Kieno sprendimu „Lietuvos rytą“ paliko Kirilas Natiažka?

– Tai buvo bendras mano ir klubo sprendimas. Ar gali vietoje jo atvykti naujokas? Matysime. Daug laiko neturime, nes registracijos langas užsidaro penktadienį. Jei bus pastiprinimas, apie jį išgirsite labai greitai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)